Κομματικό “δάκτυλο” … δείχνει ο Κοκκίνης για την αντικατάστασή του

nikos-kokkinis2Ευχαριστεί τον υπουργό Υγείας και “σφάζει με το γάντι” τοπικές “δυνάμεις” που εξανάγκασαν στην αντικατάστασή του, πριν καλά καλά αναλάβει. Ο λόγος για το Νίκο Κοκκίνη που από το τιμόνι του ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε στην ίδια θέση στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για να αντικατασταθεί πριν προλάβει να αναλάβει καθήκοντα . Ο ίδιος, με δήλωσή του, αποδίδει την εξέλιξη αυτή σε τοπικούς και μη, κομματικούς παράγοντες που πίεσαν, διεκδικώντας την αποπομπή του κ.Κοκκίνη, πριν … φτάσει.

Η δήλωση Κοκκίνη

“Οφείλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την εμπιστοσύνη και εκτίμηση στο πρόσωπό μου και στο έργο μου, με την απόφασή του να μου αναθέσει τη Διοίκηση των Νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου.

Για ένα δημόσιο πρόσωπο, που έχει στο παρελθόν θητεύσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και έχει υπηρετήσει την κοινωνία και τους πολίτες ιδίως μέσα από θέσεις ευθύνης Νοσοκομείων , η αναγνώριση και από πολιτικούς χώρους που δεν το συνδέουν αγώνες και κοινές ιδεολογικές αναφορές , θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Κατά τη διαδρομή μου – ιδίως τα τελευταία χρόνια ως Διοικητής του ΠΑ.Γ.Ν.Η. – Βενιζελείου, πιστεύω ότι υπηρέτησα με συνέπεια τις ανάγκες των πολιτών για δημόσια και ποιοτική υγεία. Οι εποχές που όλοι γνωρίσαμε στο παρελθόν έχουν αλλάξει και δεν είναι επιτρεπτό να πορευόμαστε σήμερα με νοοτροπίες και πρακτικές του χθες. Το αν δε λειτούργησα ως «κομματικό υποκινούμενο» κανενός ήταν υποχρέωση δική μου και πρόβλημα ορισμένων άλλων. Η τοποθέτησή μου στη θέση του Διοικητή στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, σύμφωνα και με τη λίστα αξιολόγησης της Επιτροπής Επιλογής Διοικητών Η αντικατάστασή μου πριν τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού έγινε υπό την απειλή τοπικών και μη, εκφραστών του κομματικού χώρου που και εγώ υπηρέτησα πολλά χρόνια. Εκείνοι ας δώσουν τις δικές τους απαντήσεις. Εγώ θα παραμείνω ενεργός πολίτης χωρίς κομματική ταυτότητα.

 

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους και των δύο Νοσοκομείων, την Ιατρική Σχολή , το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την 7η Υγειονομική Περιφέρεια για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Τους απλούς πολίτες για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, όπως και τους ανθρώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που με βοήθησαν και συνέβαλαν στην προσπάθεια για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νομό και στην Κρήτη.

 

Ευχαριστώ”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *