Στην αντεπίθεση ο καταδικασθείς διευθυντής της ΜΕΘ Ρίου – Δηλώνει θύμα δόλιων μεθοδεύσεων με στόχο την απομάκρυνσή του

μεθΩς θύμα δόλιων μεθοδεύσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, παρουσιάζει τον διευθυντή της ΜΕΘ Κρίτωνα Φίλο, ο συνήγορος υπεράσπισής του, ποινικολόγος Παύλος Σαράκης, με γραπτή δήλωσή του που έλαβε το thebest.gr.

Ο δικηγόρος του γιατρού σχολιάζει την απόφαση του Δικαστηρίου και δηλώνει ότι ο πελάτης του θα προσφύγει στον Άρειο Πάγο και εάν χρειαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η δήλωση του κ. Σαράκη έχει ως εξής:

«Στις 11/11/2013 εκδόθηκε η ετυμηγορία του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών, που αφορά την υπόθεση για το θάνατο του 76χρονου Βασιλείου Κλωνή το 2002, με κατηγορούμενο τον διακεκριμένο Ιατρό και Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΓΝ Ρίου κ. Κρίτωνα Φίλο. Με οριακή πλειοψηφία (4-3) κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, ανατρέποντας πλήρως την σχεδόν ομόφωνη πρωτόδικη αθωωτική απόφαση (6-1).

Είναι δεδομένο ότι δεν υφίσταται ούτε ένα αμάχητο τεκμήριο που να δικαιολογεί την κρίση της πλειοψηφίας. Θάνατος χωρίς αιτιώδη σύνδεσμο με εγκληματική ενέργεια, φόνος χωρίς κίνητρο δεν υφίσταται στην ιστορία της εγκληματολογίας.

Αντίθετα υπάρχει πληθώρα αδιάψευστων στοιχείων και μαρτυριών που επικυρώνουν τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι ο Κρίτωνας Φίλος είναι θύμα δόλιων μεθοδεύσεων – συναδελφικών «μαχαιρωμάτων» που αποσκοπούσαν στην απομάκρυνσή του, παντοιοτρόπως, από την Διεύθυνση της ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. Ρίου. Καταδίκασαν ως δολοφόνο τον Καθηγητή Κρίτωνα Φίλο, που μείωσε τη θνησιμότητα στη ΜΕΘ στο 25% από το 51%, από τότε που ανέλαβε τη διεύθυνσή της!

Ευχόμαστε και μετά από αυτή την ετυμηγορία η θνησιμότητα στη ΜΕΘ Ρίου να παραμείνει σε τόσο χαμηλά επίπεδα.

Είναι βέβαιον ότι θα προσφύγουμε στον Άρειο Πάγο. Και αν χρειαστεί θα προσφύγουμε και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αποκατάσταση του Δικαίου.

Για όσους επιχαίρουν με αυτή την απόφαση, ας μην λησμονούν τη ρήση «μηδένα προ του τέλους μακάριζε».

Η δε τοπική κοινωνία ας θυμηθεί ότι και ο αλησμόνητος κορυφαίος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, που μεγαλούργησε στη Θεσσαλονίκη, εκδιώχθηκε ως αμφιλεγόμενος από την Πάτρα που πρωτοεγκαταστάθηκε και να βγάλει τα δικά της συμπεράσματα.»

http://www.thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *