Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων 19-9-11

“Ε”: “Άμεση η σφαγή στο δημόσιο” – Απολύσεις από 20.000 και πάνω, κόψιμο ώς 40% του εφάπαξ αναδρομικού

“Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, μειώσεις μισθών και συντάξεων, αναδρομική περικοπή στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων και γενικώς επίσπευση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της σημερινής τηλεδιάσκεψης του Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Η χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, που πήρε δραματικό χαρακτήρα μετά τη ματαίωση του ταξιδιού του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ολοκληρώθηκε με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, που έβαλλε κατά Σαμαρά, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών, συνδικαλιστών”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μήνυμα ελπίδας από τον Αντ.Σαμαρά”.

“Να ανακαλύψουμε τη δύναμη και τις αρετές μας… Από εμάς θα εξαρτηθεί ο Παράδεισος ή η Κόλαση.Ηλθε η ώρα να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Πλήρες σχέδιο εξόδου από την κρίση “.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Οδηγούν τη χώρα σε εμφύλιο η τρόικα και η κυβέρνηση με το νέο πακέτο μέτρων”.

‘Εάν η κυβέρνηση αποδεχτεί μετά το ρόλο του οικονομικού τύραννου και το ρόλο του δημίου του λαού, ανακοινώνοντας σημείο προς σημείο τα αιμοβόρα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, θα προκαλέσει νέο Εμφύλιο”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Παπανδρέου-Βενιζέλος:Απολύσεις και νέα μέτρα. Αντώνης Σαμαράς: Μόνη λύση οι εκλογές”.

“Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να δραματοποιήσει την κατάστση προωθώντας νέα μέτρα εξόντωσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη τη δική του πρόταση ζητώντας την άμεση νομιμοποίησή της από τον ελληνικό λαό “.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:”Σαμαράς: Δεξιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας”.

“Προγραμματικές δηλώσεις από τον αυριανό πρωθυπουργό: έτσι θα βγάλω τη χώρα από την κρίση. Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του… Μνημονίου, ανάπτυξη με μείωση φορολογίας, άμεση κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες”.

ΕΘΝΟΣ: “Αίμα και Δάκρυα. Απολύσεις-μείωση μισθών 20% στο Δημόσιο”.

“Σε δραματικές αποφάσεις για τη σταθεροποίηση της οικονομίας προχωρεί σήμερα η κυβέρνηση. Θα προηγηθεί κρίσιμης σημασίας τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου-Τρόικας. Δρομολογούνται απολύσεις στο Δημόσιο και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Πως η CIA χρησιμοποίησε τους Ναΐτες για να αλλάξει τον χάρτη των Βαλκανίων!”

“Φως στα δραματικά γεγονότα του 1989-1990. Μαρτυρίες που δεν επιδέχονται διάψευσης! Η αλήθεια για τη διάσπαση της ελληνικής μασονίας. Ηταν ο Κοσκωτάς… υψηλόβαθμος μασόνος; “.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:”Παραλήρημα Βενιζέλου για να κρύψει τα νέα μέτρα-σοκ”.

“Ο Σαμαράς, οι δημοσιογράφοι, οι ακαδημαϊκοί καιοι συνδικαλιστικές φταίνε για την κατάρρευση της χώρας. Τι ζήτησε η τρόικα και δεν μας είπε ο υπουργός: Αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης από τώρα. Μείωση ακόμα και των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ταμεία. Ισοπέδωση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Απολύσεις στο δημόσιο που θα φτάσουν τις 100.000 “.

ΕΣΤΙΑ: “Μας οδηγούν στην καταστροφή”.

“Ο τόπος έχει περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο από το οποίο ουδείς γνωρίζει αν πότε και πως θα μπορέση να εξέλθη. Η κυβέρνησις Παπανδρέου που επί δύο χρόνια έχει διαπράξει απίστευτα λάθη δεν φαίνεται σε θέση να διαχειρισθή την κατάσταση”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Αίμα και δάκρυα για την έκτη δόση”.

“Σκληρά μέτρα με επίκεντρο τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, είναι το αντίτιμο που αναμένεται να ζητήσει η τρόικα στη σημερινή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για να συνεχιστεί η στήριξη της χώρας “.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εκτάκτως τα μέτρα. Θυσίες-φράγμα στη χρεοκοπία “.

“Από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων σήμερα με την τρόικα θα εξαρτηθεί το οριστικό πακέτο των παρεμβάσεων που θα οριστικοποιηθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή. Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση αποφασίστηκε το πλαίσιο της συζήτησης με την τρόικα”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νέα πρόσθετα μέτρα 4 δισ. ανακοινώνει η κυβέρνηση”.

“Την αντίστροφη μέτρηση για νέα μέτρα, ύψους περίπου 4 δισ.ευρώ, ξεκίνησε από χθες το βράδυ, η κυβερνητική επιτροπή η οποία συνεδρίασε εν όψει της σημερινής ιδιαίτερα κρίσιμης τηλεδιάσκεψης του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310806

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *