25,45% το ποσοστό πολιτών υψηλού κινδύνου στο screening του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για εμφάνιση ΣΔ

αποστολη110 πολίτες προσήλθαν σήμερα στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για ΔΩΡΕΑΝ αιματολογική εξέταση HbA1c, μια εξέταση που την ποσότητα της γλυκόζης που συνδέεται στην αιμοσφαιρίνη του αιματος και παρουσιάζει μια μέση εικόνα του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα σας τις προηγούμενες 6-8 εβδομάδες.

Η εξέταση που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ,αφορούσε αιμοληψία στο δάχτυλο σε όσους το επιθυμούσαν και έγινε με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 14η Νοέμβρη, στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Διαβήτη, για την ανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου.

28 στους 110 πολίτες, δηλαδή το 25,45% παρουσίασαν παθολογική τιμή της HbA1c, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι φαινομενικά υγιείς πολίτες χρειάζονταν περαιτέρω έλεγχο χωρίς να το ξέρουν!!!!

Στόχος του προσυμπτωματικού αυτού ελέγχου ήταν να αποκαλύψουμε ποιοι είναι υψηλού κινδύνου να παρουσιάσουν Διαβήτη και να προλάβουμε τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρητα πριν προχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίς επιστροφή!!!

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι το 5ο συχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 62% των ασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουν ινσουλίνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *