Ο ΙΣΑ ξεκινά αγώνα με το Πανυγειονομικό Μέτωπο για να περισώσει τη Δημόσια Υγεία

13_11_2013_epaggelmatikes_enosis_1Συνάντηση για τους άξονες κινητοποιήσεων του Πανυγειονομικού Μετώπου είχε χθες βράδυ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με όλες τις Επαγγελματικές Ιατρικές Ενώσεις. Αντικείμενο της συζήτησης, σε μια Υγεία που καταρρέει, ήταν το μέλλον της ΠΦΥ,η καθυστέρηση αποπληρωμής των ληξιπροθέσμων και των τρεχόντων οφειλών του ΕΟΠΥΥ , το rebate και το αναμενόμενο clawback, καθώς και όλα εκείνα τα μέτρα που έχουν οδηγήσει στην επαγγελματική εξόντωση των γιατρών και τον αφανισμό των ασθενών.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε όταν ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους συμβεβλημένους γιατρούς-εργαστήρια-πολυιατρεία, που εκτελούν ιατρικές πράξεις και εργαστηριακές εξετάσεις για τις δαπάνες του 2013, να συνάψουν ατομικές συμβάσεις.

Συνεχίζοντας να στηρίζει την επίσχεση των εργαστηριακών γιατρών, ο ΙΣΑ, με όλο το Πανυγειονομικό Μέτωπο, θα κορυφώσουν την κινητοποίηση τους με όλους τους Παρόχους και τους Χρήστες Υγείας για να περισώσουν την Υγεία του ελληνικού λαού..

 

Σε αυτή την Υγεία που καταρρέει, όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουν ενεργά στην ημερίδα του ΙΣΑ για την ΠΦΥ που θα γίνει στις 16/11/2013 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ από 09:30-19:30 όπου θα ενημερωθούν και θα συζητηθούν καίρια θέματα για την ΠΦΥ.

 

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο Γεν.Γραμματέας Στ.Τσούκαλος και οι κάτωθι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων και φορέων: ο Φ.Πατσουρακος, Ταμίας ΙΣΑ και Προεδρος Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων Καρδιολογων Ελλαδος -Προεδρος της Πανελληνιας Ομοσπ Σωματειων Κλινικοεργαστηρ. Ειδικοτητ. (ΠΟΣΚΕ), ο Γ.Δατσέρης Πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ι.Α ο Στ.Τσιπουράκης Γ.Γραμματέας της Ε.ΕΛ.Ι.Α , ο Θ.Χατζηπαναγιωτου, Προεδρος Πανελληνιας Ομοσπονδιας Σωματειων Ιδ.Πρωτοβαθμιας Υγειας (ΠΟΣΙΠΥ) και Προεδρος της Ενωσης Πυρηνικων Ιατρων, Κ.Κλεινακης Γεν.Γραμματεας ΠΟΣΙΠΥ, ο Σ. Κραμποβιτης Προεδρος της Πανελληνιας Επαγγελμ.Ενωσης Εργαστηρ. γιατρων Βιοπ.-Κυττ.παθ/τομων, ο Α. Πλακιωτης επιτιμος Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Λ. Αναγνωστου τεως Προεδρος της ΠΕΕΒΙ, ο Θ.Γεωργακοπουλος Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιων ακτινολογων, ο Ν.Μπατάκης, Προεδρος της Επαγγελματικής ένωσης Ακτινολόγων Απεικονιστών Ελλάδας, Μ.Παπακωνσταντινου Μελος ΔΣ της Πανελληνιας Ενωσης Βιοπαθολογιας, ο Γ.Τσαγρης Προεδρος της Πανελληνιας Ενωσης Εργαστηριουχων Φυσικοθεραπευτων, η Λ.Μαρκάκη, Πρόεδρο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, η Ο. Κεσίδου, εκπρόσωπος Ένωση Ελλήνων Λαρυγγολόγων, ο Δ. Εργελετζής, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης, ο Γ.Μπάκας, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ                        ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *