Εγκαινιάζεται η Μονάδα Εντατικής Παίδων στο ΠΑΓΝΗ

PAGNHΑποτελεί ευγενική δωρεά και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου στις 11.30 το πρωί η νέα υπερσύγρονη Μονάδα Εντατικής Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο υποδοχής της Μονάδας, στο ισόγειο του Α΄ Κτηρίου από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ αποτελεί ευγενική δωρεά και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στα πλαίσια του προγράμματος αναμόρφωσης Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων.

Η νέα ΜΕΘ είναι εφάμιλλη των πολυδύναμων ΜΕΘ Παίδων μεγάλων Πανεπιστημιακών Κέντρων του εξωτερικού και παράλληλα διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Ο σχεδιασμός και τα δομικά στοιχεία της Μονάδας είναι σύμφωνα με τις τελευταίες αυστηρές προδιαγραφές των διεθνών εταιρειών Εντατικής Θεραπείας, και εγκεκριμένα από ειδική επιτροπή πιστοποίησης του Υπουργείου.

Η ΜΕΘ Παίδων διαθέτει επτά κλίνες, εκ των οποίων η μία είναι ημερήσιας νοσηλείας για μικροεπεμβάσεις και άλλες βραχείες επεμβάσεις σε παιδιά που απαιτούν ήπια καταστολή. Έχει στελεχωθεί με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και αποτελεί ένα έργο πολυσήμαντο για όλα τα παιδιά της Κρήτης και των νήσων Αιγαίου.

Το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστήριξη του Σωματείου ΠΝΟΗ – Σωματείο Φίλων Εντατικής Νοσηλείας Παίδων. Σημαντική επίσης ήταν η υποστήριξη με δωρεές του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος για την ανανέωση του κινητού μηχανικού ιατρικού εξοπλισμού, καθώς και η συμπαράσταση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ και του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου-Διευθυντή της ΜΕΘ Ενηλίκων-Καθηγητή Δ. Γεωργόπουλου που φιλοξένησαν την περιορισμένη λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Παίδων στις εγκαταστάσεις της ΜΕΘ Ενηλίκων έως και την ολοκλήρωση και εξοπλισμό του έργου μέσω της δωρεάς από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *