ΙΣΑ: Κε Υπουργέ, η ημιμάθεια είναι επικίνδυνη για την Υγεία

sos ygea copyΑθήνα, 14/11/2013

Στην καθολική κατάρρευση της Υγείας που άρχισε με ανθρωποκτωνικές συνέπειες για ασθενείς πολίτες της χώρας μας, φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας κάνει ό,τι μπορεί μέσα από τις δηλώσεις του, συκοφαντώντας τους ίδιους πυλώνες της Υγείας, τους γιατρούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια το εθνικό σύστημα υγείας. Ο ολισθηρός δρόμος που έχει διαλέξει δημιουργεί τις συνθήκες για ένα πανίσχυρο Πανυγειονομικό Μέτωπο που θα αγωνιστεί για να περισώσει τη δημόσια Υγεία.

Δεν ξέρουμε πόσο «περήφανος» πρέπει να είναι κανείς όταν, από τη θέση του Υπουργού Υγείας, δηλώνει με απόλυτη κυνικότητα ότι δική του θα είναι η δόξα να πετάξει στο δρόμο 2.348 γιατρούς με τις οικογένειές τους, αλλά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί τις δηλώσεις αυτές θλιβερές, άδικες και αλληλοαναιρούμενες από προηγούμενες του ίδιοι Υπουργού..

Θυμίζουμε στον κ.Γεωργιάδη ότι δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τις επίσημες δηλώσεις του κατά τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων που είπε ότι αν απολυθεί έστω και ένας γιατρός, εγώ θα παραιτηθώ. Ισως ο Υπουργός, μιλούσε για την παραίτηση του μόνο επί απόλυσης νοσοκομειακών συναδέλφων, την ίδια στιγμή που θεωρούσε «δόξα» την απόλυση γιατρών του ΕΟΠΥΥ!!!

Αφήνοντας ασχολίαστη τη φερεγγυότητα ενός Υπουργού, που άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ, ενημερώνουμε τον Υπουργό για το Σύστημα υγείας, διότι από τα λεγόμενα του φαίνεται να μη γνωρίζει καποια σημαντικά θέματα άσκησης της Ιατρικής, που η άγνοιά τους οδηγεί σε ατοπήματα.

Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ανήκουν όλες οι δομές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας περίθαλψης. Αν λοιπόν θεωρεί ο κ.Γεωργιάδης ότι «Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης. Άλλα λέει ο ένας, άλλα καταλαβαίνει ο άλλος. Έχω βάλει στοίχημα ότι δε θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ, δηλαδή στην κινητικότητα μεταξύ των νοσοκομείων….» τότε κάνει στην ερμηνεία του λάθος, διότι ΕΣΥ είναι όλες οι δομές του συστήματος Υγείας και όχι μόνο τα νοσοκομεία. Και αυτό, είναι τόσο γηρασμένο που σε λίγο θα μείνει χωρίς γιατρούς γιατί όλοι συνταξιοδοτούνται. Σε λίγο, θα «ζητούνται γιατροί» στα αστικά κέντρα όπως σήμερα στην άγονη γραμμή.

Ενημερώνουμε τον Υπουργό, διότι πιθανώς δε το γνωρίζει ότι τα νοσοκομεία αδειάζουν από γιατρούς που συνταξιοδοτούνται και η είσοδος νέων γιατρών προς την έξοδο των παλαιών είναι μικρότερη από 1 προς 10. Σε λόγο καιρό στις κλινικές των νοσοκομείων, θα υπάρχουν μόνο οι ειδικευόμενοι. Γι αυτό το λόγο, καλά θα ήταν να μη διώξει η Ελλάδα όλους τους γιατρούς της στο εξωτερικό, όπου έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι διαπρέπουν…οι ίδιοι γιατροί που στην Ελλάδα κατηγορούνται πότε ως ανήθκοι και πότε ως ακατάλληλοι και περιττοί, διότι όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας «οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν…», διότι πιθανώς δε τον ενημέρωσε κανείς…ότι όλοι αυτοί οι χειρουργοί, τις υπόλοιπες ώρες που δεν είναι στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ, χειρουργούν. Οι δηλώσεις αυτές προδίδουν πλήρη άγνοια τόσο τους εύρους του γνωστικού αντικειμένου της κάθε ειδικότητας όσο και των κανόνων άσκησης της Ιατρικής. Ενδεικτικά μόνο θα πούμε ότι ένας ορθοπαιδικός κατ αρχάς προβαίνει σε πρωτοβάθμια κλινική εξέταση, στη συνέχεια στη διάγνωση, μετά στο χειρουργείο συνήθως σε δομές δευτεροβάθμιας περίθαλψης, και συνεχίζει να παρακολουθεί μετεγχειρητικά στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη τον ασθενή του..

 

Είναι λυπηρό..για έναν Υπουργό να μη γνωρίζει καν το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο Ιατρικός Κόσμος και οι Ασθενείς Πολίτες, δε θα ανεχθούν άλλες προσβολές, άλλες απειλές και άλλα δυσβάστακτα βάρη στην τσέπη τους… γιατί πεθαίνει ο κόσμος κε Υπουργέ…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *