ΙΣΑ. Ενημέρωση συμβεβλημένων με ΕΟΠΥΥ ιατρών για είσπραξη δαπανών

ΙΣΑsmall Ο ΙΣΑ στα πλαίσια της ενημέρωσης και διευκόλυνσης των ιατρών – μελών του που έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ, θα προβαίνει σε σχετική ανακοίνωση στο site (www.isathens.gr), καθώς και με αποστολή sms και email αναφορικά με την πορεία πληρωμής των δαπανών που έχουν υποβάλλει στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ειδικότερα η διαδικασία θα έχει ως εξής: έπειτα από ενημέρωση από τον ΕΟΠΥΥ προς τον ΙΣΑ, θα αναρτάται ανακοίνωση δυνάμει της οποίας θα καλούνται οι Ιατροί- εργαστήρια -Πολυιατρεία μέλη του ΙΣΑ να προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εφ’ όσον χρειάζονται) στις κατά τόπους περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος για την ταχύτερη διεκπεραίωση των δαπανών. Αυτό θα ισχύει για όσους έχουν ήδη εκδώσει τιμολόγια κατά την κατάθεση των δαπανών. Όσοι δεν έχουν εκδώσει τιμολόγια θα αναμένουν τηλεφωνική ειδοποίηση από τις περιφερειακές διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ για την προσκόμιση τιμολογίου και λοιπών παραστατικών.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα και με το υπ’ αριθμ Δ12Α 1074196 ΕΞ 2012/9-5-2012 έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών προς τον ΙΣΑ (για το έγγραφο πατήστε εδώ) οι ελεύθεροι επαγγελματίες (κατά συνέπεια και οι Ιατροί), οι οποίοι αποκτούν εισόδημα από παροχή υπηρεσιών στο Δημόσιο και στα νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, ως χρόνος κτήσης του εισοδήματος τους θεωρείται ο χρόνος είσπραξής του ανεξάρτητα το πότε έχει εκδοθεί το τιμολόγιο. Για τον λόγο αυτό οι ιατροί έχουν την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου ταυτόχρονα με την κατάθεση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, χωρίς να φορολογούνται αν δεν το εισπράξουν, για ταχύτερη διεκπεραίωση των δαπανών.

Ο φοροτεχνικός σύμβουλος του ΙΣΑ βρίσκεται στην διάθεση των Ιατρών για κάθε διευκρίνιση σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

Για το ΔΣ του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ               ΕΥΣΤΑΘ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *