Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων. Συνάντηση με Υφυπουργό Υγείας για Κέντρο Υγείας Τροπαίων και «δωρεά Γκουντάνη»

yyka-tropaia-2013Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συναντήθηκε με την υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή στις 4-11-2013

Αναλυτικά ο Πρόεδρος έθεσε τα εξής θέματα:

α) Σας μεταφέρουμε κα Υπουργέ τις ανησυχίες και την αγωνία του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας για την διάθεση δωρεάς 500.000,00 ευρώ για την ίδρυση Αιμοδυναμικού τμήματος και στελέχωσή του από προσωπικό για την αξιοποίηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και ζητάμε ενέργειές σας, διότι το θεωρούμε αναγκαίο για τους ασθενείς της περιοχής μας.

β) Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, οργανώνει κάθε χρόνο μια ημερίδα κατά των ναρκωτικών – η μάστιγα του αιώνα, με Πανεπιστημιακούς καθηγητές, όπως το κ. Πανούση Ιωάννη, καθηγητή εγκληματολογίας, τον Ιερέα και ψυχολόγο κ. Καρπαθάκη κ.ά., με στόχο μας την πρόβλεψη – τη καταπολέμηση – την επανένταξη. Οι ημερίδες που έχουν πραγματοποιηθεί είχαν μεγάλη επιτυχία. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η κρατική μέριμνα για τους ψυχασθενείς του ΟΚΑΝΑ και οι εντασσόμενοι στη μεθαδώνη κατά την έρευνά μας, δεν γίνεται με ψυχολογική στήριξη από ψυχιάτρους.

Η Υπουργός συνεχάρη τη Πανελλαδική Ένωση και δήλωσε ότι στην επόμενη ημερίδα που θα πραγματοποιήσετε θα είμαι στο πλευρό της.

γ) Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει ανάρτηση με σχετική πρόταση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημ. Κόντου με σχέδιο, προτείνοντας συγχωνεύσεις τμημάτων ΕΟΠΥΥ και Κέντρων Υγείας και διατήρησης μιας μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κάθε Καλλικρατικό Δήμο. Βάσει αυτού εμφαίνεται το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Τροπαίων.

Σας ενημερώνουμε κα Υπουργέ αν δε γνωρίζεται ότι το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, εξυπηρετεί μια δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή με πάρα πολλά χωριά στη δικαιοδοσία του.

Χωριά φτωχά, απομακρυσμένα από το κέντρο που είναι η Τρίπολη με δύσβατο και δύσκολο οδικό δίκτυο.

Ζητάμε από εσάς κα Υπουργέ να παραμείνουν σε λειτουργία όλα τα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας και να επανδρωθούν με προσωπικό και μονάδες.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο Υγειονομικός σταθμός Καστρίου που εξυπηρετεί οκτώ (8) χωριά επί ένα χρόνο είναι χωρίς γιατρό.

Είναι απάνθρωπο όταν ασθενής με επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης αναγκάζεται να διασχίσει 40-50 χιλιόμετρα ορεινού όγκου για την παροχή των πρώτων ιατρικών υπηρεσιών.

Η απάντηση της Υπουργού ήταν:

Κανένα Κέντρο Υγείας δεν θα κλείσει στην Αρκαδία και γι’ αυτό δεσμεύομαι και εγώ και ο ίδιος ο Υπουργός, αλλά αντίθετα θα τα επανδρώσουμε.

Επίσης περάσαμε νομοσχέδιο για την πρόσληψη αγροτικών ιατρών σε όλα τα Κέντρα Υγείας κα στον Υγειονομικό σταθμό Καστρίου.

Καταθέσαμε επίσης έγγραφα με πίνακες ελλείψεων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, τα οποία μας διαβεβαίωσε η Υπουργός πως θα μελετηθούν και θα αξιολογηθούν σύμφωνα με τα οικονομικά του Υπουργείου.

Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα και ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης εκ μέρους του Δ.Σ. ευχαρίστησε την Υφυπουργό για τη φιλοξενία και τις δεσμεύσεις της προσδοκώντας και σε άλλες μελλοντικές συναντήσεις.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Γεώργιος Ζαραφέτας»

http://www.kalimera-arkadia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *