Παναρκαδικό Νοσοκομείο-Λύση για τα έργα που είχαν σταματήσει

perifereiaΠραγματοποιήθηκε σήμερα οικονομική επιτροπή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με στόχο να συζητηθεί το μείζον θέμα ολόκληρης της Αρκαδίας, το οποίο ωστόσο αφορά και όμορους νομούς, που είναι το τι μέλλει γενέσθαι με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο που βρίσκεται στην Τρίπολη.

Ειδικότερα, το θέμα ακριβώς έχει ως εξής και βάσει της διεύθυνσης τεχνικών έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Έγκριση για, ματαίωση της διάλυσης της σύμβασης αναδόχων ΛΑΚΩΝ ΤΕ του έργου «ολοκλήρωση εργασιών επέκτασης αναδιαρρύθμισης ανακαίνισης του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης», αποζημίωση για θετικές ζημιές με τη ματαίωση της διάλυσης που προκλήθηκαν στην ανάδοχο από διακοπή εργασιών του έργου και δαπάνη και διάθεση πίστωσης ποσού 204.157,14 Ευρώ σε βάρος του π/υ του έργου Αρ. 2005 ΕΠΟ 263 0284.

Στην οικονομική επιτροπή σήμερα συζήτησε για το ποσό αποζημίωσης αλλά και για το πώς το έργο ενώ ματαιώθηκε αναδιαπραγματεύεται εξ’ αρχής. Ο ανάδοχος είναι ξεκάθαρος ως προς τους όρους για να συνεχιστεί η όλη διαδικασία από εκεί που σταμάτησε, ορίζοντας το πλαφόν της αποζημίωσης περί τα 200.000 ευρώ, διαφορετικά δε θα αναλάβει να συνεχιστεί το οτιδήποτε.

Το έργο είχε αναληφθεί σε δύο εργολαβίες, ωστόσο η διάλυση έγινε αυτοδίκαια γι’ αυτό και υπάρχει περιθώριο ανασύνταξης και αναδιαρρύθμισης του έργου.

Το νοσοκομείο υπολείπεται τριών βασικών παραγόντων για να ολοκληρωθεί δομικά, το ένα είναι η πυρανίχνευση η οποία είναι υποχρεωτική για να το καταστήσει ασφαλές, το άλλο είναι οι διάδρομοι και το τρίτο η ολοκλήρωση ανελκυστήρων.

Η κα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, τόνισε ότι το έργο έχει σημεία που υπηρετούν την παθογένεια παρελθόντος και ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σημεία και δύο επιλογές ή να σταματήσει το έργο και να επιστραφούν τα χρήματα στην ΕΕ, οπότε η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποχρεούται τη συνέχιση του με δικά της χρήματα ή να ξεμπλοκαριστεί το έργο για να καταστεί ένα ωραίο και ωφέλιμο έργο για όλους τους πολίτες, οπότε αυτομάτως να εξασφαλιστεί και το δημόσιο συμφέρον.

Το θέμα λοιπόν τέθηκε σήμερα επί τάπητος και όπως ανέφερε η κα Νικολάκου, οι Αρκάδες σύμβουλοι στην πλειονότητά τους συμφωνούν στη συνέχισή του, ούτως ώστε να περάσει στα πρακτικά και ως έργο πρώτης κατηγορίας.

http://www.arcadiaportal.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *