Δημήτρης Βαρνάβας: Κοινωνική ανάγκη το μέτωπο κατά του Μνημονίου

του Δημήτρη Βαρνάβα*

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εδώ και πολύ καιρό έχει ταχθεί ένθερμα υπέρ της συγκρότησης ενός μετώπου κατά του Μνημονίου επειδή πιστεύει πως η ακύρωση του «νεοφιλελεύθερου κοινωνικού πειράματος» που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα υπό την εποπτεία κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ – αγορών δεν είναι πλέον μια συνδικαλιστική ή πολιτική επιδίωξη. Είναι κοινωνική ανάγκη.

Η ανατροπή όλου αυτού του συμπλέγματος οικονομικής και πολιτικής υποδούλωσης των εργαζομένων και της χώρας πρέπει ν’ αποτελέσει μόνιμο στόχο συσπείρωσης και κοινής δράσης των υπαλλήλων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αυτό-απασχολουμένων, των νέων της ανεργίας και της επισφάλειας, των αγανακτισμένων πολιτών, των ανθρώπων που η κρίση περιθωριοποιεί και εξωθεί καθημερινά στη ζώνη της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαθλίωσης.

Απέναντι στα σχέδια “συναινετικής” διαχείρισης της κρίσης και σκληρότερης υλοποίησης των νεοφιλελεύθερων συνταγών, η μόνη “πολιτικά ορθή” απάντηση των εργαζομένων συμπυκνώνεται στο σύνθημα “Δεν Χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε για την Καπιταλιστική Κρίση και το Ληστρικό Χρέος”.

Είναι προφανές ότι η Υγεία αποτελεί σημαντικό κρίκο στη “μνημονιακή αλυσίδα”, που πιέζει ασφυκτικά την ελληνική κοινωνία. Οι αλλαγές στον χώρο της Υγείας είναι προάγγελος δραματικής επιδείνωσης όχι μόνο των εργασιακών δικαιωμάτων των γιατρών, αλλά κυρίως της ποιότητας περίθαλψης των συμπολιτών μας και μάλιστα των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Το σύστημα υγείας, δημόσιο και ιδιωτικό, με τη συνεχή επιβολή Μνημονιακών μέτρων καθίσταται όλο και πιο επικίνδυνο για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών.

Στο “θερμό” φθινόπωρο που έρχεται, τον τελευταίο λόγο δεν θα τον έχουν οι τοποτηρητές της τρόικας και οι κυβερνητικοί συνεταίροι τους, αλλά ο κόσμος της εργασίας, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τα κοινωνικά κινήματα, οι συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς και στις πλατείες.
* Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=639494

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *