Αττικόν: Ελεγχος για Λαμπίρη

ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΣκοπιμότητα ή -τουλάχιστον- απαράδεκτη προχειρότητα και ασυνεννοησία φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από το οξύ οικονομικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», εξαιτίας του αποχωρούντος διοικητή Ηλία Λαμπίρη την περασμένη Τετάρτη, με αποτέλεσμα έως και την Παρασκευή να ακυρωθούν δεκάδες προγραμματισμένα χειρουργεία και να σταματήσουν οι εισαγωγές ασθενών.

Οπως προκύπτει από πηγές του υπουργείου Υγείας, το «λουκέτο» θα είχε αποφευχθεί εάν ο απερχόμενος διοικητής είχε ενημερώσει εγκαίρως τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου για την εξεύρεση του ποσού για τις προμήθειες. Αντ’ αυτού την περασμένη Τετάρτη (μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων διοικητών των νοσοκομείων) ο απερχόμενος διοικητής με έγγραφό του στους διευθυντές συντονιστές των κλινικών έδωσε εντολή να «παγώσουν» οι εισαγωγές «διότι το νοσοκομείο μας με δυσκολία πλέον μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τα επείγοντα στις εφημερίες».

«Είχε τα χρήματα»

Κατά πληροφορίες από ανώτερα στελέχη του υπουργείου Υγείας, όμως, το νοσοκομείο διέθετε τα χρήματα για την αγορά των προμηθειών. Μάλιστα, όπως είπαν στη «δημοκρατία» οι ίδιες πηγές, η 2η Υγειονομική Περιφέρεια πληροφορήθηκε με ανώνυμο έγγραφο, χωρίς πρωτόκολλο (!), το ταμειακό έλλειμμα στο Αττικόν την Παρασκευή, δηλαδή δύο ημέρες μετά την απόφαση του διοικητή να «μπλοκάρει» τη λειτουργία της «ναυαρχίδας» των δυτικών προαστίων, γιατί το ταμείο είχε… στεγνώσει από ρευστό!

Η ενέργεια αυτή του (διορισμένου από το ΠΑΣΟΚ το 2009) κ. Λαμπίρη είναι πολύ πιθανό να γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς πρόκειται να ξεκινήσει, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές, έλεγχος σε βάθος για τα πεπραγμένα στο Αττικόν κατά τα τελευταία χρόνια. Την Παρασκευή το μεσημέρι, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του διοικητή της 2ης ΥΠΕ Γιάννη Ευδοκιμίδη και του απερχόμενου διοικητή του Αττικού. Ο τελευταίος, όταν ρωτήθηκε εάν είχε συνεννοηθεί με τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας για να εξευρεθεί το ποσό που χρειαζόταν, απάντησε ότι τελικά μπορούσε να βρει τα χρήματα μέσω άλλων κωδικών!

Συγκεκριμένα, όπως λένε στη «δημοκρατία» ανώτατα στελέχη του υπουργείου: «Μας είπε ότι δεν είχε τελικά πρόβλημα, αφού τα χρήματα υπήρχαν σε άλλους κωδικούς και θα έκανε τις παραγγελίες των υλικών. Εστειλε στον διοικητή της 2ης ΥΠΕ έγγραφο με το οποίο ακύρωνε την απόφαση της Τετάρτης και ξεπάγωνε τις εισαγωγές των ασθενών». Αξιοσημείωτο είναι ότι η «τρύπα» στο ταμείο του μεγαλύτερου θεραπευτηρίου της Δυτικής Αττικής ανακαλύφθηκε μόλις μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων διοικητών (Ευαγγελία Γιαννακάκου και Λαμπρινή Καρπούζου).

Πάντως, σύμφωνα με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα τακτικά χειρουργεία στο Αττικόν. Ωστόσο, εξαιτίας του τριήμερου μπάχαλου της περασμένης εβδομάδας, οι γιατροί του θεραπευτηρίου φοβούνται ότι θα δημιουργηθούν ξανά προβλήματα, με συνέπεια τουλάχιστον 20 επεμβάσεις να κινδυνεύουν να ακυρωθούν.

Ρίτα Μελά

http://www.dimokratianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *