Την “τουρκοποίηση” του συστήματος υγείας των Ελλήνων θέλει ο Α. Γεωργιάδης

GeorgiadisΤην «τουρκοποίηση» του συστήματος υγείας των Ελλήνων θέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης «ξεσηκώνοντας» πρακτικές και τακτικές από τη γειτονική χώρα όπως αυτή του οικογενειακού γιατρού. Αυτό συμβαίνει την στιγμή που ο υπουργός Υγείας, η κυβέρνηση που υπηρετεί και η τρόικα διαλύουν το σύστημα υγείας και αφήνουν την Τουρκία να αλωνίζει στο Αιγαίο και τη Θράκη, κάνοντας «σπέκουλα» στην πολιτική επεκτατισμού του Μεχμέτ Μουεζίνογλου.

Στο συνέδριο για τη «Διαχείριση Κρίσεων στην Υγεία» ο κ. Γεωργιάδης μίλησε με ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια για το σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας και υγείας στην Τουρκία και στο Καζακστάν και προανήγγειλε την επιβολή για την εισαγωγή σε νοσοκομείο να διαθέτει ο ασθενής απαραιτήτως σχετικό έγγραφο από οικογενειακό γιατρό.

«Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η Τουρκία. Αν διαπιστώνατε την πρόοδο της Τουρκίας… Να πας σε νοσοκομείο χωρίς χαρτί από οικογενειακό γιατρό στην Τουρκία, αδιανόητο», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν είπε όμως πώς για να καλέσει ένας ασθενής τον οικογενειακό γιατρό ή να τον επισκεφθεί προκειμένου να πάρει το χαρτί που απαιτείται για να μπεί στο νοσοκομείο πρέπει να πληρώσει. Και μετά ακολουθεί το «μπουγιουρντί» του νοσοκομείου, που από αρχές του 2014 ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνηση του έχουν επιβάλει εισιτήριο 25 ευρώ.

Κάθε επίσκεψη στο δημόσιο νοσοκομείο δηλαδή θα κοστίζει στον ασθενή ο κούκος αηδόνι. Σε ένα νοσοκομείο που έχει πληρώσει ο Έλληνες φορολογούμενος, αλλά μπορούν να μπαίνουν ελεύθερα και χωρίς εισιτήριο οι μετανάστες και να εξετάζονται-νοσηλεύονται δωρεάν.

Ο κ. Γεωργιάδης επιχειρεί να αντιγράψει το σύστημα της Τουρκίας, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες και καταργώντας κάθε έννοια δημόσιας υγείας στη χώρα. Συμβάλει στη διάλυση της υγείας, αφήνοντας τα νησιά χωρίς γιατρούς και τους αναγκάζει να πηγαίνουν στα παράλια να νοσηλευτούν.

Αυτό που κάνει δηλαδή η κυβέρνηση είναι να “σπεκουλάρει” στο σύστημα υγείας της Τουρκίας και να ενισχύσει την πολιτική του Τούρκου υπουργού Υγείας που θέλει πλωτά νοσοκομεία στο Αιγαίο για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους των νησιών και στους τουρίστες.

Ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου είναι επίσης αυτός που στο παρελθόν έχει μιλήσει επανειλλημένα για… καταπάτηση των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας στη Δυτική Θράκη και τους έχει τάξει υγειονομική περίθαλψη. Και η ελληνική κυβέρνηση παραμένει απαθής.

Του επιτρέπει να προκαλεί, του επιτρέπει να ξεδιπλώνει το σχέδιο του για ιατροφαρκαμευτική περίθαλψη των κατοίκων του Αιγαίου από τουρκικά πλωτά νοσοκομεία. Του επέτρεψε επίσης να σταματήσει το τρένο που μετέφερε ομάδα Τούρκων βουλευτών και δημοσιογράφων, επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Μουεζίνογλου για να ψάλλουν το τουρκικό εθνικό ύμνο επί ελληνικού εδάφους.

Προορισμός των Τούρκων ήταν το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη που η κυβέρνηση Σαμαρά και ο Δήμαρχος Μπουτάρης μετέτρεψαν σε… μουσείο.

 

Αυτούς θέλει να αντιγράψει ο μεταρρυθμιστής Α. Γεωργιάδης.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *