Γυναικολόγος πρωταγωνιστής σε υπόθεση εμπορίας βρέφους στην Κύπρο

kip101113Υπόθεση εμπορίας βρέφους, στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο φέρεται να έχει γυναικολόγος ιδιωτικής κλινικής, αποκαλύφθηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το 24h.com.cy, η υπόθεση ξεκινά στις 16/4/2013 όταν η Βουλγάρα (ύποπτη 2) επισκέφτηκε ιδιωτική κλινική στην περιοχή της Αραδίππου και αφού εξετάσθηκε από τον γυναικολόγο (ύποπτος 1), εξέφρασε την επιθυμία να κάνει έκτρωση. Ο γυναικολόγος την μετέπεισε για να συνεχίσει να κυοφορεί αναλαμβάνοντας ο ίδιος τα έξοδα κύησης και τοκετού με την προϋπόθεση όταν γεννηθεί το παιδί της να διευθετήσει την υιοθέτηση του σε άλλη οικογένεια με αντάλλαγμα 10.000 ευρώ. Η Βουλγάρα και ο σύμβιος της (ύποπτος 3) επίσης Βούλγαρος, αποδέχτηκαν την πρόταση με σκοπό να πάρουν τις 10000 ευρώ.

Στις 6/11 η Βουλγάρα γέννησε στην ιδιωτική κλινική και στις 8/11 έλαβε εξιτήριο εγκαταλείποντας την κλινική και το παιδί της, συνοδευόμενη από τον Βούλγαρο σύντροφό της. Την ίδια μέρα στη Λευκωσία συνελήφθησαν και στην κατοχή της Βουλγάρας βρέθηκε μέσα σε φάκελο το ποσό των 5000 ευρώ.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα 8/11 η αστυνομία συνέλαβε και τον γιατρό, ο οποίος κατά τη σύλληψη του, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι για το παιδί έχουν υποβληθεί σχετικά έγγραφα υιοθεσίας από τους υποψήφιους γονείς. Σε έρευνα της αστυνομίας εντός της κλινικής, εντοπίστηκε η Κύπρια υποψήφια μητέρα (ύποπτη 4), η οποία σύμφωνα με την κατάθεση του γιατρού εισήχθη στην κλινική για να εξοικειωθεί με το νεογνό. Η Κύπρια υποψήφια μητέρα, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι θα υιοθετούσαν το μωρό, το οποίο ονόμασαν Αλέξανδρο. Σε έρευνα στα προσωπικά της αντικείμενα, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των 5000 ευρώ, τα οποία σύμφωνα με την κατάθεσή της προορίζονταν για την εξόφληση κλινικής και δικηγόρου.

Στις 9/11, λίγο μετά τα μεσάνυχτα το νεογέννητο κατόπιν διευθετήσεως του γραφείου ευημερίας και της αστυνομίας παραλήφθηκε και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, στον όροφο νεογνών, όπου τέθηκε υπό την φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας. Λίγο αργότερα, σε έρευνα στην οικία της υποψήφιας Κύπριας μητέρας, βάση δικαστικού εντάλματος, συνελήφθηκε ο σύζυγός της (ύποπτος 5), ενώ στην οικία τους βρέθηκαν πολλά βρεφικά είδη.

Στις θεληματικές καταθέσεις που λήφθηκαν από την αστυνομία, ο γιατρός ανέφερε ότι ο ίδιος δεν θα λάμβανε ως αμοιβή οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, επιβεβαιώνοντας ότι η Βουλγάρα μητέρα θα έπαιρνε ολόκληρο το ποσό των 10000 ευρώ, ως αμοιβή για την υιοθεσία, ενώ συνάμα ενημέρωσε ότι o ίδιος συμμετείχε και σε άλλες παρόμοιες διαδικασίες υιοθεσίας.

Η Βουλγάρα μητέρα παραδέχτηκε ότι συμφώνησε να γεννήσει το μωρό με σκοπό να παραδοθεί σε άγνωστη οικογένεια για υιοθεσία και ότι η ίδια θα λάμβανε το χρηματικό ποσό που προαναφέρθην, εκ τού οποίου οι 2000 θα δινόταν στο Βούλγαρο σύμβιο της. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, κατά την αποχώρησή της από την κλινική, ο γιατρός της παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 5000, τα οποία είχε παραλάβει από την υποψήφια Κύπρια μητέρα, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα το λάμβανε με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η Κύπρια υποψήφια μητέρα στην κατάθεσή της αναφέρθηκε μόνο στο ότι είχε προβεί στις αναγκαίες διευθετήσεις για την υιοθεσία του μωρού, αρνούμενη να αναφέρει οτιδήποτε σε σχέση με χρηματισμό.

 

Σημαντική και με ιδιαίτερη βαρύτητα είναι η τοποθέτηση της κοινωνικής λειτουργού, η οποία χειριζόταν την υπόθεση υιοθεσίας των Κυπρίων υποψήφιων γονέων. Στην κατάθεση της, η κοινωνική λειτουργός, ανέφερε ότι η υπόθεσή τους ήταν σε εκκρεμότητα μέχρις ότου διαπιστωθεί κατά πόσο το ζεύγος των Κυπρίων ήταν κατάλληλο για να υιοθετήσει παιδί. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωνόταν σε περίπου ένα μήνα.

 

Όταν η Κοινωνική Λειτουργός πληροφορήθηκε από την Κύπρια υποψήφια μητέρα για το παιδί της Βουλγάρας, εξήγησε στο ζεύγος ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να πάρουν στην κατοχή τους το μωρό, χωρίς το σχετικό διάταγμα τοποθέτησης. Επίσης, τόνισε και προειδοποίησε τους Κύπριους υποψήφιους γονείς, ότι σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να προβούν σε χρηματικές συναλλαγές με σκοπό την απόκτηση του νεογέννητου, όπως επίσης ότι η βιολογική μητέρα δεν είχε το δικαίωμα να εγκαταλείψει το παιδί στην κλινική και να αντικατασταθεί από την Κύπρια υποψήφια, προτού βγει το σχετικό διάταγμα τοποθέτησης.

 

Να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε ότι

 

-Η βιολογική μητέρα του βρέφους ζητά να της επιστραφεί το μωρό της και να μην κατηγορηθεί κανείς

 

-Υπό την επίβλεψη του Γραφείου Ευημερίας έχει τεθεί το νεογνό

 

-Δεν εκδόθηκε ποτέ πιστοποιητικό γεννήσεως για το μόλις τριών ημερών αγοράκι

 

Το πρωί του Σαββάτου (09/11) οδηγήθηκαν στο δικαστήριο τα πέντε άτομα με τις κατηγορίες :

 

Συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος

 

Συνωμοσία για διάπραξη πλημμελήματος

 

Ν.19(Ι)/95 του περί υιοθεσίας νόμο

 

Ν.6(ΙΙΙ)/2006 που Κυρώνει το Προαιρετικό πρωτόκολλο στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα του παιδιού για την πώληση παιδιών, παιδική πορνεία και παιδική πορνογραφία.

 

Ν.188(Ι)/2007 του περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όπως τροποποιήθηκε μέχρι σήμερα.

 

Το δικαστήριο μετά από πολύωρη εξέταση της υπόθεσης αποφάσισε τη διήμερη κράτηση των υπόπτων ώστε η αστυνομία να ολοκληρώσει το ανακριτικό της έργο.

 

Πηγή: 24h.com.cy

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *