Ανοχή ΙΣΑ. Μηδέν: Κόκκινη γραμμή, καμιά, απόλυση γιατρού

ΙΣΑsmallΚόκκινη γραμμή αποτελεί για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η τήρηση του λόγου του Υπουργού Υγείας πως δε θα απολυθούν γιατροί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Η αντίδραση του Ιατρικού Σώματος σε σημερινές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί σχεδίου απομάκρυνσης ακόμη 1200 γιατρών των Μονάδων ΕΟΠΥΥ, είναι σφοδρή και αναμένεται να εξελιχθεί σφοδρότερη και να φτάσει στα όρια της εξέγερσης.

Μετά την επαγγελματική ομηρία απλήρωτων γιατρών 3 χρόνων και την ιατρική ανεργία που έχει κάνει 7000 γιατρούς της Αθήνας μετανάστες, τώρα εξαγγέλλονται κι άλλες απολύσεις. Είναι ντροπή και όνειδος.

Και δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο αυτή την καθολική επαγγελματική απαξίωση, ούτε και την κοροϊδία αλληλοαναιρούμενων εξαγγελιών που προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις λογιστικές επιθυμίες της Τρόικας, ποδοπατώντας το ιατρικό σώμα και αφανίζοντας τους λειτουργούς Υγείας. Προειδοποιούμε ότι τα όρια της αντοχής μας και τη ανοχής μας έφτασαν στο τέλος.

 

Σε μια χώρα, με τόσες ελλείψεις στην Περίθαλψη, με αρρώστους που πεθαίνουν στις εφημερίες, επειδή δεν επαρκεί το προσωπικό και είναι χαλασμένοι οι τομογράφοι, σε μια χώρα που διασωληνωμένοι άρρωστοι στα ράντζα καταλήγουν χωρίς υποστήριξη Μονάδας, σε μια χώρα που χιλιάδες παιδιά του Αιγαίου μεγαλώνουν χωρίς γιατρό και φάρμακα, είναι αδιανόητο να πετιούνται οι γιατροί στο δρόμο!!!

 

Περιμένουμε, ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης, να κάνει πράξει αυτά που εξήγγειλε, περί μετακινήσεων και όχι απολύσεων, του ιατρικού δυναμικού, σύμφωνα με την πυκνότητα του πληθυσμού.

 

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγειας θα μας βρει αντίθετους: το ΙΑΤΡΙΚΟ σώμα θα συσπειρωθεί και πάλι σε ένα Πανυγειονομικό μέτωπο που θα διεκδικήσει τα δίκαια δικαιώματα γιατρών και ασθενών, με στόχο τη διασφάλιση μιας ισότιμης περίθαλψης και τη διατήρηση της εργασίας όλων των λειτουργών υγείας.

Ελπίζουμε, οι διαπραγματεύσεις με τη Τρόικα να πετύχουν το αυτονόητο και η οικονομική κρίση να μην οδηγήσει στον ΑΦΑΝΙΣΜΟ χιλιάδων αρρώστων και γιατρών.

Για το ΔΣ. του ΙΣΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                                        ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *