Οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς του ΕΣΥ για μεταμοσχεύσεις δίνει ο Άδωνις

μεταμοσχευσειςΜια ακόμη θλιβερή πρωτιά κατέχει η χώρα μας η οποία παραμένει σταθερά στις τελευταίες θέσεις στο χάρτη δωρεάς οργάνων, με μόλις επτά δότες ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ στις ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 20. Έτοιμο το νοσχέδιο του υπουργού υγείας. Τι θα περιλαμβάνει:

Τον κώδωνα του κινδύνου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ευαίσθητο αυτό χώρο έκρουσε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ( ΕΟΜ ) καθηγητής κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως΄΄δεν αρκεί να στηρίζει ο κόσμος τη δωρεά οργάνων, θα πρέπει να τη στηρίξει και το ίδιο το Σύστημα Υγείας».

 

Κηρύττοντας την έναρξη των εργασιών του 17ο Συνεδρίου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μεταμοσχεύσεων ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης,προανήγγειλε πως : «μέσα στο Νοέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει και προτάσεις του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, για να δοθούν κίνητρα στη διαδικασία αυτή μέσα στα νοσοκομεία, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να ανταμείβονται και αυτοί οι οποίοι ξοδεύουν χρόνο και κοπιάζουν πολύ για να ολοκληρώνεται η διαδικασία των μεταμοσχεύσεων».

 

Αναφερόμενος στην υπάρχουσα νοσοκομειακή δομή ο κ. Κωστάκης υποστήριξε πως για την πραγματοποίηση των μεταμοσχεύσεων μόλις και μετά βίας επαρκεί για τις 200 μεταμοσχεύσεις που πραγματοποιούνται ήδη κάθε χρόνο στην Ελλάδα.

 

Στο σημείο αυτό ανακοίνωσε τη λειτουργία νέων μονάδων οι οποίες θα δώσουν «μια ανάσα για το βεβαρυμμένο Σύστημα Μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας.¨Ετσι θα επαναλειτουργήσει σύντομα η Μονάδα Μεταμόσχευσης Ήπατος στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών και στο νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός» και στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης».

 

άξιους γιατρούς

 

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης ο πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Σπ. Δρακόπουλος, Διευθυντής της Α΄ Χειρουργικής Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», αναφέρθηκε στο εξαιρετικό επίπεδο των νέων γιατρών που εισέρχονται στο χώρο των μεταμοσχεύσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

 

«πώς γίνεται η χώρα μας να έχει τόσους άξιους γιατρούς, τόσο άξιους νοσηλευτές και εργάτες στο χώρο της Υγείας, τόσα λαμπρά μυαλά που διαπρέπουν στο εξωτερικό, να έχει τέτοια επιτεύγματα στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και να μην μπορούμε ακόμη να βρούμε το άρμα, τον τρόπο, να φύγει η χώρα μας από τις τελευταίες θέσεις της δωρεάς οργάνων, να έρθουν τα όργανα στα χέρια μας για να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 

Αναμφισβήτητα η δωρεά οργάνων είναι μια μεγαλειώδης πράξη, συνώνυμη της ανιδιοτέλειας από την πλευρά του δότη και της οικογένειας του, ενώ από την πλευρά του λήπτη, είναι συνώνυμη της ζωής.

http://www.iatropedia.gr/articles/read/5396

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *