ΕΝ.Ι.ΕΟΠΥΥ. Δικαίωμα ξανά για συνταγογράφηση στους γιατρούς που τιμωρήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση

ενιεοπυυΑπόφαση κόλαφος της Δικαιοσύνης κατά ΕΟΠΥΥ – Δικαίωμα ξανά για συνταγογράφηση στους γιατρούς που τιμωρήθηκαν για υπερσυνταγογράφηση

Κατέρρευσε η επικοινωνιακή “φούσκα” του ΕΟΠΥΥ καθώς η ελληνική δικαιοσύνη μετά από αίτηση αναστολής των γιατρών που τιμωρήθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ χωρίς στοιχεία με την κατηγορία της υπερσυνταγογράφησης, αποφάσισε να τους δώσει και πάλι το δικαίωμα να συνταγογραφούν, εκτιμώντας ότι δεν υπήρχαν επιβαρυντικά στοιχεία.

 

Ειδικότερα τα ελληνικά δικαστήρια εξέδωσαν την πρώτη απόφαση αναστολής της αυθαίρετης και παράνομης απόφασης του ΕΟΠΥΥ περί αφαίρεσης του δικαιώματος συνταγογράφησης σε ιατρούς που είχαν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Η σημαντική αυτή απόφαση δείχνει τον πρόχειρο και αυθαίρετο τρόπο που αντιμετωπίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τόσο τους ιατρούς όσο και το σοβαρό θέμα της υγείας των πολιτών.

 

Καταγγέλλουμε την προχειρότητα και την αυθαιρεσία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος έχει θέσει συμβεβλημένους ιατρούς εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, χωρίς καν να τους γνωστοποιήσει για ποιο λόγο, στερώντας τους έτσι το δικαίωμα στην άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, αφού δεν μπορούν καν να συνταγογραφήσουν φάρμακα και εξετάσεις στους ασθενείς τους.

 

Να επισημάνουμε ότι ουδεμία παράβαση διαπιστώνεται, αφού η υπόθεση παραπέμπεται για έλεγχο στην ΥΠΕΔΥΦΚΑ, όπως η ίδια η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει δηλώσει!

 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι όλες οι αποφάσεις με τις οποίες καταργείται η πιστοποίηση των ελεγχόμενων συναδέλφων μας έχουν τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου. Δεν φτάνει όμως αυτό, καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα επίσημο έγγραφο που να ορίζει τι εννοεί ο ΕΟΠΥΥ με τον όρο “υπερσυνταγογράφηση”

 

Με αυτή την πρωτοφανή ενέργειά του ο ΕΟΠΥΥ και ο πολιτικός του προϊστάμενος Υπ. Υγείας κατεδαφίζει κάθε έννοια δικαίου αφού πρώτα τιμωρεί και μετά δικάζει, παραβιάζοντας την πάγια αρχή του κράτους δικαίου που αναγνωρίζει σε όλους τους πολίτες το πειστήριο της αθωότητας.

 

Είναι προφανές ότι η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπέκυψε σε πολιτικές πιέσεις με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να εμφανιστεί ως δήθεν υπέρμαχη της διαφάνειας και τιμωρός, όταν την ίδια στιγμή επιδεικνύει απίστευτη κωλυσιεργία στον ποιοτικό έλεγχο των ελεγχόμενων που θα αποδείκνυε ποιοι πραγματικά έχουν κάνει υπερβάσεις που δεν δικαιολογούνται και ποιοι όχι.

Αντ’ αυτού τιμωρούνται όλοι μαζί σε μια λογική «συλλογικής ευθύνης» στα πρότυπα λαϊκών δικαστηρίων άλλων εποχών.

 

Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες, τους καλούμε να εξετάσουν τις υποθέσεις σε βάθος και να προβούν στην επιβολή ποινών μόνον όταν ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και αποδείξουν με συγκεκριμένα στοιχεία τυχόν παραβατική συμπεριφορά.

Από το γραφείο τύπου της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *