Διοικήσεις Νοσοκομείων με κομματικά κριτήρια

Η πεπατημένη προηγούμενων εποχών ακολουθήθηκε στην τοποθέτηση νέων διοικητών στα νοσοκλέσβος νοσοκ.ομεία.

Διοικήσεις με κομματικά κριτήρια

Οι περισσότεροι είναι στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων, ενώ κάποιοι χρημάτισαν υποψήφιοι βουλευτές, πρόεδροι και στελέχη των ΝΟΔΕ ή δημοτικοί σύμβουλοι. Τα επαγγέλματά τους σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με τη διοίκηση και τα οικονομικά της Υγείας, ενώ η «ποσόστωση» μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις τοποθετήσεις φαίνεται να είναι της τάξης του 3 προς 1.

Ο «χάρτης» ανά Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει ως εξής:

Στην 1η ΥΠΕ Αττικής αναλαμβάνει διοικητής του ογκολογικού «Αγιοι Ανάργυροι» το στέλεχος της ΝΔ Ελευθέριος Μπούλιας, στο «Λαϊκό» το μέλος του πολιτικού γραφείου της ΝΔ Γιάννης Πατσογιάννης, στο «Ιπποκράτειο» η πολιτευτής της ΝΔ Μαρία Καρρά.

Στο ογκολογικό «Αγιος Σάββας» μετακινείται ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Νίκος Φαλδαμής, ο οποίος είναι μάνατζερ και διοικούσε το «Ελενα». Τη θέση που αφήνει καταλαμβάνει ο Ηλίας Δαλαΐνας, ο οποίος έχει περάσει από την «Πολιτική Ανοιξη».

Σκυταλοδρομία

Με «ποσοστώσεις» διαμορφώθηκε ο νέος υγειονομικός «χάρτης»

Με «ποσοστώσεις» διαμορφώθηκε ο νέος υγειονομικός «χάρτης»

Στο «Γ. Γεννηματάς» «θυσιάστηκε» ο ικανός μάνατζερ Γιώργος Παπαδόπουλος (προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ), προκειμένου να αναλάβει ένα άλλο στέλεχος από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Τσάμης.

Από τη ΝΔ προέρχεται και ο αναπληρωτής διοικητής του «Ιπποκράτειου» Νίκος Τουρούτσικας, ενώ συνεργάτης του πρώην υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου είναι και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» Χαράλαμπος Κανδηλώρος. Διοικητής στο «Δαφνί» αναλαμβάνει ο γιατρός Παύλος Θεοδωράκης, ο οποίος υπήρξε συνεργάτης του Νικήτα Κακλαμάνη.

Πολιτευτής της ΝΔ είναι η νέα διοικήτρια του νοσοκομείου «Αττικόν» Ευαγγελία Γιαννακάκου, ενώ από το ίδιο κόμμα προέρχεται και ο διοικητής του Κρατικού Νίκαιας Κώστας Πεταλάς.

Στην 3η ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ και πρώην αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Κωνσταντίνος Ναλμπάντης, τοποθετήθηκε ως διοικητής στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών τοποθετήθηκε διοικητής ο εκτελωνιστής και ψυχολόγος Θεόδωρος Κουκάκης (πολιτευτής της ΝΔ). Διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης αναλαμβάνει ο απόστρατος υποπτέραρχος Αθανάσιος Πάσχος, ο οποίος είχε κατέβει στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του σημερινού δήμαρχου Καβάλας Κώστα Σημιτσή (ΠΑΣΟΚ).

Στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε ως διοικητής η οικονομολόγος, στέλεχος της ΝΔ και υποψήφια με τον συνδυασμό του Κώστα Γκιουλέκα κ. Ευαγγελία Κουρτέλη – Ξουρή.

Στο Ψυχιατρικό Θεσσαλονίκης αναπληρώτρια διοικήτρια τοποθετήθηκε η υποψήφια της ΝΔ στην Ημαθία (πρώην υποψήφια του ΛΑΟΣ) Σταυρούλα Γιαννούτσου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ στην Καστοριά Ζήσης Τζηκάλαγιας, αναλαμβάνει διοικητής στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης.

Ο υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό της δημάρχου Βέροιας Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου (ΠΑΣΟΚ) Ηλίας Τσιαμήτρος, ιατρικός βιοχημικός με μάστερ στη διοίκηση μονάδων υγείας τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Πέλλας. Στη Φλώρινα παραμένει διοικητής η δικηγόρος Παρασκευή Κετσετζή (στέλεχος της ΝΔ).

Στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων αναλαμβάνει ο οικονομολόγος Γιώργος Σουφλιάς (ξάδελφος του πρώην υπουργού). Δύο στελέχη της ΝΔ τοποθετήθηκαν στις θέσεις του διοικητή και αναπληρωτή διοικητής στο νοσοκομείο Λάρισας (Αθανάσιος Μήτσιος, Θεόδωρος Κουτσιανάς).

Στην 6η ΥΠΕ Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Νικόλαος Κατσακιώρης τοποθετήθηκε στο νοσοκομείο Αρτας και ο πρώην γραμματέας ΝΟΔΕ Αχαΐας Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος στο νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Θυσιάστηκαν καταρτισμένοι και ικανοί

Κεντρική κυβερνητική επιλογή θα είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει διοικητής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, μαζί με τα ονόματα των διοικητών σε νοσοκομεία της Αττικής, όπως το «Σισμανόγλειο» και το «Αγία Ολγα».

Γνώστες του χώρου σχολίαζαν χθες στο «Εθνος» αρνητικά την απόφαση να απομακρυνθούν από θέσεις διοικητών νοσοκομείων, άνθρωποι με κατάρτιση και διεθνή εμπειρία.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται ο απερχόμενος διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Σάββας» κ. Παναγιώτης Μινογιάννης (προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής), ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ΚΑΤ κ. Κώστας Καρράς (προέρχεται από την Αγγλία) και ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Γούναρης.

Απορίες εκφράζονται και για την απομάκρυνση του διοικητή του ογκολογικού νοσοκομείου «Αγιοι Ανάργυροι» κ. Δήμου Μπαρτσώκα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό στέλεχος, το οποίο χαίρει εκτίμησης από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Καραμπόλα

Η ανακοίνωση των ονομάτων των νέων διοικητών είχε δυσάρεστες εκπλήξεις ακόμη και για όσους περιλαμβάνονταν στους πίνακες. Στον αρχικό πίνακα, διοικητής του νοσοκομείου Πάτρας είχε οριστεί ο κ. Βασίλης Δημόπουλος. Ακολούθησε διόρθωση, με την οποία ο κ. Δημόπουλος μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Ηλείας και στην Πάτρα πήγε ο κ. Απόστολος Λέτσιος.

 

Δ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

http://www.ethnos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *