Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέα»: Κέρδισαν οι… σκιώδεις «υπουργοί»

νοσοκΜε χθεσινή του ανακοίνωση ο κ. Γεωργιάδης αποδέχεται κι επισήμως τις υποδείξεις εξωθεσμικών κύκλων για μετακίνηση του Βασίλη Δημόπουλου στο νοσοκομείο Πύργου και του Απόστολου Λέτσιου στον «Αγ. Ανδρέα».

Πέρα και πάνω από πρόσωπα το συγκεκριμένο γεγονός μαρτυρά και αδυναμία εκ μέρους του υπουργού Υγείας, ο οποίος παραβιάζει τις αρχές και τους κανόνες διοίκησης που ο ίδιος έχει θέσει.

«Οι τρεις καλύτεροι δεν έχετε να φοβόσαστε τίποτε. Οι τρεις χειρότεροι έχετε περίπου 20 μέρες μπροστά σας». Ηταν η επισήμανση που είχε κάνει ο ίδιος σε διευρυμένη σύσκεψη με όλο το διοικητικό μηχανισμό Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων. Τελικά το μοναδικό κριτήριο που ίσχυσε, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ήταν το κομματικό, τόσο για τη ΝΔ όσο και για το ΠΑΣΟΚ που μοίρασαν την πίτα των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα νοσοκομεία. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, έπειτα από εμφύλια σύρραξη μεταξύ ομάδων.

Αποδείχθηκε ποια παραμένει ισχυρότερη.

 

Στο ενδιάμεσο διάστημα φαίνεται ότι έγινε πολυήμερη μάχη μεταξύ ενδοκομματικών κέντρων, τα οποία εξακολουθούν να έχουν πάνω χέρι στο παιχνίδι της κατανομής εξουσιών, η έκβαση της οποίας, ωστόσο εξέθεσε τον υπουργό και τις διαδικασίες διορισμού διοικήσεων.

 

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, γεγονός είναι ότι επιτέλους ο πολύπαθος «Αγ. Ανδρέας» θα αποκτήσει διοίκηση με την ελπίδα επίλυσης των δεκάδων προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Κατά κοινή ομολογία το συγκεκριμένο νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί χάρις τον πατριωτισμό του συνόλου των εργαζομένων. Ξεκινώντας από τους γιατρούς που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρ΄ ότι σχεδόν καθημερινά, βρίσκονται στην αναζήτηση υλικών, το νοσηλευτικό προσωπικό που επίσης υποβάλλεται στην ίδια διαδικασία, τους τραυματιοφορείς, το βοηθητικό και άλλο προσωπικό όπως και το εναπομείναν διοικητικό προσωπικό. Το θετικό είναι ότι ο κ. Λέτσιος έχει περάσει από το συγκεκριμένο νοσοκομείο στο παρελθόν κι επομένως δεν θα χρειαστεί χρόνος εγκλιματισμού. Μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή Βασίλειο Καραμπελιά καλούνται από την επομένη της ανάληψης των καθηκόντων τους να περάσουν στην ενεργό δράση.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας, που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου, στη διοίκηση του νοσοκομείου Αιγίου – Καλαβρύτων παραμένει ο Κωνσταντίνος Φωτόπουλος με αναπληρωτή διοικητή τον Γιάννη Μεντζελόπουλο. Στο νοσοκομείο Πύργου – ΚΥ Αμαλιάδας αναπληρωτής διοικητής του κ. Δημόπουλου ορίστηκε ο Λέανδρος Καλογεράκος. Στα διασυνδεόμενα νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου ορίστηκε διοικητής ο Γεώργιος Βλάχος, ενώ ο νυν διοικητής Λάμπρος Δημητρογιάννης μετακινήθηκε στο νοσοκομείο Αργολίδας.

 

Της

Μαρίνας Ριζογιάννη

 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα “Π”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *