Ενωση Νοσοκομειακών γιατρών Νομού Ηρακλείου. Τα προβλήματα των νοσοκομειακών γιατρών στον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ

γρηγορακηςΕπί τάπητος η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το πλαίσιο πλήρους απασχόλησης των γιατρών και η πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες Υγείας

Συνάντηση με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Ηρακλείου είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κ. Αντώνης Γρηγοράκης.

Κύρια θέματα, μεταξύ άλλων, που απασχόλησαν στη σύσκεψη ήταν η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, το νέο νομικό πλαίσιο που διαμορφώνεται με το πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες, το πλαίσιο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε υγειονομικές δομές της Κρήτης και πρόκειται να στελεχώσει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα υγείας, καθώς και η διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης: “Η συζήτηση έγινε σε άριστο κλίμα συνεργασίας επί των προτάσεων και απόψεων που έχει καταθέσει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Ηρακλείου στον Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης τους και στο πλαίσιο της ενημέρωσης επί των συγκεκριμένων θεμάτων που συζητήθηκαν, με σχετική εισήγηση του Διοικητή της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ στην Αθήνα, την προηγούμενη Τετάρτη.

Όπως κοινά αποφασίστηκε, η συνεργασία και η συζήτηση επί των θεμάτων θα συνεχισθεί, στο πλαίσιο της διαβούλευσης ενόψει των επικείμενων αλλαγών στην Π.Φ.Υ.”

http://www.cretalive.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *