Νέα από Αρκαδία. Μάθημα ενότητας

ARKADIA18-150x15017Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο αντίκτυπος από την εν ψυχρώ εκτέλεση δύο ατόμων στο Νέο Ηράκλειο είναι καταλυτικός στο πολιτικό σκηνικό. Γεγονός απολύτως λογικό, δεδομένης της εμβέλειας του συμβάντος και των ενδεχόμενων κινδύνων που μπορεί να προκαλέσει στην κοινοβουλευτική ομαλότητα της χώρας αυτή η ενέργεια. Τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το αντιληφθούν και να δράσουν από κοινού στη Βουλή στην κατεύθυνση της προστασίας της δημοκρατίας και της κοινωνικής σταθερότητας και ειρήνης. Η βία με πολιτικό προκάλυμμα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ο συνδυασμός πολιτικής αστάθειας και κοινωνικής έντασης μπορεί να βυθίσει ξανά τη χώρα στα Τάρταρα.

Απαιτείται σήμερα σοβαρότητα, είδος εν ανεπαρκεία για το πολιτικό σύστημα εξουσίας. Τα αποτελέσματα αυτής της τραγικής έλλειψης στην ελληνική κοινωνία τα είδαμε και τα ζούμε όλοι. Η χρεοκοπία της χώρας είναι επακόλουθο της ανικανότητας και της χρεοκοπίας της ηγετικής πολιτικής τάξης. Σε όλα τα επίπεδα. Αυτή ανέχθηκε τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την καταλήστευση των δημόσιων πόρων. Αυτή επέβαλε τα Μνημόνια και τη λιτότητα, αυτή διαιωνίζει την κοινωνική αδικία. Αυτή έκανε τα στραβά μάτια, χρόνια τώρα, στην εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Η χώρα δεν αντέχει άλλο πολιτικές ακραίας κοινωνικής ανισότητας, που οδηγούν στην απονομιμοποίηση των πολιτικών θεσμών και την περαιτέρω υποβάθμιση όσης Δημοκρατίας έχει απομείνει. Ούτε φυσικά έναν φαύλο κύκλο αίματος και ανεξέλεγκτης βίας.

 

Οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου πρέπει να βρουν το κουράγιο να αντισταθούν στο κλίμα της έντασης και της πόλωσης που ορισμένοι συστηματικά καλλιεργούν και να διαμορφώσουν περιβάλλον συναίνεσης, αλληλοκατανόησης και ανάδειξης ενός κυρίαρχου εθνικού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι άλλος από αυτόν της δημοκρατικής ομαλότητας και της ταχείας εξόδου από τον φαύλο κύκλο της μεγάλης κρίσης. Το παράδειγμα έδωσαν πρώτοι οι ίδιοι οι γονείς των δολοφονημένων νεαρών που δεν έκαναν το μίσος και την εκδίκηση σημαία, αλλά προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποχαιρετίσουν τα παιδιά τους, με υπευθυνότητα και σεβασμό, αποτρέποντας κάθε πιθανότητα, να γίνει ο πόνος τους αφετηρία για ένα ακόμα κύκλο αίματος.

 

Αυτό το μάθημα ενότητας και υπευθυνότητας ας γίνει παράδειγμα για όλους μας.

 

 

 

 

 

Ανω κάτω στην ΟΝΝΕΔ

 

Για σταλινικές μεθοδεύσεις κατηγορεί η απελθούσα διοίκηση της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας την καινούργια που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωσή της αναφέρει πως: «Το μόνο που μπορέσανε να πάρουν είναι μια σφραγίδα! Μια σφραγίδα που πλέον θα είναι ανάλογη της Νέας ΟΝΝΕΔ! Της ΟΝΝΕΔ των Σταλινικών μεθοδεύσεων, της ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας των 18 μελών!(όσοι ήσαν οι ψηφίσαντες στην χθεσινή εκλογική διαδικασία). Την σφραγίδα αυτή λοιπόν τους την χαρίζουμε! Μαζί τους χαρίζουμε και την χλεύη για το κατάντημα της παράταξης». Λίγο πιο πριν στο ίδιο κείμενο γίνεται λόγος για μια εκλογική διαδικασία παρωδία αφού:

 

«ΔΕΝ ενημερώθηκε κανένα από τα μέλη μας από τη βάση είτε για υποψηφιότητα είτε για ψηφοφορία καθώς και ότι κατηγορηθήκαμε από την κεντρική διοίκηση για παρακώληση διαδικασίας επειδή αρνηθήκαμε να καταγραφεί αριθμός μεγαλύτερος από τον πραγματικό αριθμό συμμετοχής..». Και η κατάληξη, εξίσου τσεκουράτη : «Είναι μάταιο να περιμένεις από υποτακτικούς σφουγγοκωλάριους να αντιληφθούν την έννοια της αξιοπρέπειας και της αξιοσύνης. Είναι μάταιο να στηρίζεις τα όνειρά σου σε δοτούς και ετερόφωτους. Είναι επίσης μάταιο να πείσεις πως ο Έλληνας πρέπει να υπομείνει όλες τις σημερινές θυσίες για την σωτηρία της πατρίδας την ώρα που οι “Καρδινάλιοι” της Συγγρού και της Μεσογείων έχουν ξεκάθαρα άλλες προτεραιότητες. Μια ΟΝΝΕΔ καρικατούρα δεν χωράει πλέον τα όνειρα μιας γενιάς της οποίας οι προκλήσεις μεγαλώνουν».

 

Εκρήξεις εκβραχισμού

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Τρίπολης Αστρους και στον κόμβο του Ελαιοχωρίου, προβλέπει η ανακοίνωση που εξεδόθη από την τροχαία Αρκαδίας. Σύμφωνα με αυτήν θα διακόπτεται η κυκλοφορία για λίγο και σε μήκος ενός χιλιομέτρου λόγω των εκτελούμενων εργασιών εκβραχισμού με τη χρήση εκρηκτικών υλών, για την διαπλάτυνση της οδού και για χρονικό διάστημα 6 μηνών. Η ανάδοχος εταιρεία «Ελληνική υδροκατασκευή Α.Ε.» υποχρεούται καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών να τοποθετήσει και να συντηρήσει την απαιτούμενη οδική σήμανση, καθώς επίσης και να λάβει όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων

Ημέρα αντίστασης

 

Ως ημέρα πολιτικής αντίστασης χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας η σημερινή 6η Νοεμβρίου, γι αυτό και καλεί όλους να συμμετάσχουν στη γενική πανεργατική απεργία. Μια απεργία που « πρέπει να αποτελέσει ημέρα πολιτικής αντίστασης στο Μνημονιακό καθεστώς, να λάβει παλλαϊκό χαρακτήρα και να γίνει υπόθεση όλων μας». Γι αυτό και επιβάλλεται «Ο συντονισμός των αγώνων μας, η δημιουργία επιτροπών αντίστασης και ανατροπής σε κάθε γειτονιά, η συμπαράταξη όλων μας σε κάθε μικρό και μεγάλο μέτωπο και τους τόπους δουλειάς είναι μονόδρομος».

 

Για τον Κ. Καβάφη

 

Με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη ο Σ.Α.Ο.Ο., η Ομάδα «ΕΛΕΥΣΙΣ» Αρκαδίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Βουρβούρων προγραμματίζουν αφιέρωμα στη μνήμη του. Μεταξύ άλλων το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, θα γίνει προβολή στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του μυθοπλαστικού ντοκυμαντέρ του Σ.Χαραλαμπόπουλου «Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη» . Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο ποιητής, δοκιμιογράφος και βαθύς γνώστης του έργου του Καβάφη Δημήτρης Δασκαλόπουλος, η φιλόλογος, ιστορικός, αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας Μαρία Στασινοπούλου και ο Τριπολίτης συγγραφέας και κριτικός κινηματογράφου Γιώργος Μπράμος για την ταινία και το έργο του σκηνοθέτη.

 

Τρίπολη – Καλαμάτα

 

Κλειστός θα είναι απόψε το βράδυ ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολη – Καλαμάτα, από τον ανισόπεδο κόμβο «Τρίπολη Νότια» στην χιλιομετρική θέση 166,300, έως και τον ανισόπεδο κόμβο «Αθήναιου» στη χιλιομετρική θέση 178,100 και στις δύο κατευθύνσεις, και από τις 10 το βράδυ ως τις 6 το πρωί, με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή άσκησης ετοιμότητας στη σήραγγα Καλογερικού.

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων μεταξύ των ανισόπεδων κόμβων, «Τρίπολη Νότια» και «Αθήναιου» και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτρέπεται στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας.

 

Δωρεάν διαδίκτυο;

 

Μια εξαγγελία είπε να κάνει ο πρωθυπουργός και αμέσως πήραν… φωτιά τα social media. Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγγειλε ότι σ’ ένα χρόνο θα υπάρχει δωρεάν Wi Fi σε όλη την Ελλάδα. Οι χρήστες του twitter και facebook δεν έχασαν ευκαιρία και άρχισαν να σχολιάζουν άλλοτε με δόση χιούμορ και άλλοτε με ειρωνείες, ενώ δημιούργησαν μέχρι και hashtag #antonisfreewifi_passwords. Κάποιοι πιο ευρηματικοί αντικατέστησαν τον πυρσό στο λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας με το σήμα του Wi Fi!

 

Χαμογελάτε

 

Κάποιος με ρώτησε γιατί ξυπνάω μεσημέρι .

Τον κοιτάζω με νυσταγμένο και όλο σιγουριά ύφος και απαντώ απλά .

-Έχω μεγάλα όνειρα εγώ ρεεε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *