Πάτρα: Καταπέλτης η εισαγγελέας για γιατρό που κατηγορείται ότι προκάλεσε θάνατο ασθενούς στην ΜΕΘ Ρίου

237dikastirioΤην ενοχή του κατηγορουμένου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας πρότεινε η Εισαγγελέας σε βάρος αναισθησιολόγου του Νοσοκομείου Ρίου, στην δίκη που διεξάγεται στο Μεικτό Ορκτωτό Εφετείο Πατρών.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί την Δευτέρα, οπότε και θα έχουν ολοκληρωθεί οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η εισαγγελέας θεωρεί επαρκή τα στοιχεία της ενοχής του κατηγορούμενου, στον οποίον μάλιστα απέδωσε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον τρόπο άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ υποστήριξε ότι με ψυχρότητα μείωσε την παροχή οξυγόνου σε ασθενή που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αποτέλεσμα να πεθάνει.

 

Από την πλευρά του ο ιατρός υποστήριξε πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για τον θάνατο του ασθενούς, ούτε επέδειξε ιατρική αμέλεια.

 

Ο ασθενής Βασίλης Κλωνής είχε αποβιώσει το 2002. Σε πρώτο βαθμό ο γιατρός είχε αθωωθεί με ψήφους 6-1 όμως κάθισε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση που άσκησε ο Εισαγγελέας Γιώργος Μποροδήμος.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο γιατρός έδωσε εντολή σε νοσηλευτή να μειώσει την παροχή οξυγόνου από 8 λίτρα σε 3 λίτρα το λεπτό. Επίσης χορήγησε φάρμακο πενταθόλη με αποτέλεσμα να αδρανοποιηθούν οι πνεύμονες του ασθενούς.

http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=50498

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *