Νέα από Αρκαδία. Το μεγάλο στοίχημα της κοινωνικής πρόνοιας

ARKADIA18-150x15017http://www.tovima.gr/themes/1/default/media/home/clear.gifΟι αριθμοί που αφορούν τους άστεγους και τους απελπισμένους της Τρίπολης διαμορφώνονται μέρα με τη μέρα. Υπάρχει κύμα φτώχιας που ξεβράζει ολοένα και περισσότερο κόσμο στους δρόμους της πόλης. Οι αριθμοί των αιτούντων βοήθεια, όπως καταγράφονται αυτή τη στιγμή, είναι σημαντικοί. Εκατοντάδες άτομα υποστηρίζονται από τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της Μητρόπολης και του δήμου.

Οι παροχές τους σε ευπαθείς ομάδες αναφέρονται στο καλάθι του φτωχού αδελφού και στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και στη φιλοξενία κάποιων αστέγων. Και οι δύο δομές ουσιαστικά συντονίζουν προσπάθειες φορέων και εθελοντών. Εταιρείες και ιδιώτες προσφέρουν υλικά αγαθά αλλά και το προσωπικό που χρειάζονται αυτές οι δομές για να λειτουργήσουν. Ο Γιάννης Σμυρνιώτης μετατρέπει τη φιλανθρωπία σε δομή πρόνοιας. Εντούτοις το ουσιαστικό πρόβλημα παραμένει. Η πόλη δημιουργεί καθημερινά νέους αναξιοπαθούντες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν στο δρόμο , όλο και περισσότερες οικογένειες βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Το μεγάλο στοίχημα παίζεται στο δήμο, από τους δημοτικούς συμβούλους. Αντί πολλών λόγων στα δημοτικά συμβούλια μπορούν να ακούσουν τις πολλές μικρές ιστορίες δυστυχίας που προκύπτουν από τις πολιτικές επιλογές τους. Και να κινηθούν λίγο πιο δραστήρια στα προγράμματα που υλοποιούν και ενισχύουν την φιλανθρωπία. Κινητοποιούμενοι δε οι ίδιοι ας κινητοποιήσουν όλο και πιο πολλούς συμπολίτες ώστε να συμμετέχουν ενεργά στη βοήθεια εκείνων που έχουν ανάγκη. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν προσφορές υλικών αγαθών από αγρότες, επιχειρήσεις κλπ και να μην είναι εφικτή η παραλαβή τους, ελλείψει προσωπικού, όπως σαφώς καταγγέλθηκε από τον κ. Παυλή και ομολογήθηκε από την κ. Εικοσιδέκα, σε τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

 

Αν δεν σταθεροποιηθεί ο αριθμός των απόρων η δουλειά του Γιάννη Σμυρνιώτη θα παραπέμπει στην τιμωρία του Σίσυφου. Ο απώτερος στόχος δεν είναι να κρατήσει τους ανθρώπους δέσμιους της κοινωνικής προσφοράς αλλά και να τους βοηθήσει να επανενταχθούν. Σε τούτο διαφέρει η κοινωνική πρόνοια από τη φιλανθρωπία, προσβλέπει στην επόμενη ημέρα, στην επιστροφή σε κανονική ζωή. Αν μέσα από την οργάνωση και τις δομές κάποια άτομα καταφέρνουν να κάνουν μια επανεκκίνηση οι ιστορικές συνθήκες ρίχνουν στην ανάγκη άλλους ατυχείς. Η πέτρα που κουβαλάει ο Σμυρνιώτης κατρακυλάει ξανά στη ρίζα του βουνού. Ο δήμαρχος δεν έχει άλλη επιλογή, θα την κουβαλήσει και πάλι μέχρι την κορυφή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παράδειγμα προς μίμηση

 

Αστραψε και βρόντησε από τον άμβωνα ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, προχθές Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βαρβάρας Χαλκιδικής. Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών δεν πέρασαν ασχολίαστα από τον στιβαρό ποιμενάρχη που έχει μάθει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να ορθοτομεί λόγον αληθείας. «Βλέπουμε από τηλεοράσεως, είπε ο κ. Θεόκλητος, ορισμένοι να υβρίζουν την Εκκλησία και τον Χριστό και δεν μιλάει κανένας. Ως εδώ. Δεν μπορεί να αναθέτουμε σε αγκυλωτούς σταυρούς και σε ανθρώπους που είναι στο περιθώριο της άκρας δεξιάς να στηρίζουν τούτο ή το άλλο στο Έθνος. Δεν έχουμε ανάγκη από υποστηρικτές με αγκυλωτούς σταυρούς που υμνούν τον Νίτσε και τους ανθρώπους τους Ράιχ. Δεν έχουμε ανάγκη από ναζιστές. Έχουμε ανάγκη από πιστούς χριστιανούς που θα εκφράζουν την αλήθεια». Μακάρι να τον μιμηθούν και άλλοι ιεράρχες που μεριμνούν και τυρβάζουν περί άλλων πολλών, πλην των ουσιωδών της ζωής μας.

 

ΙΕΚ και ΣΕΚ Στεμνίτσας

 

Την απόλυτη ικανοποίησή της εκφράζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την ίδρυση του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) και της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) στη Στεμνίτσα, με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

Οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Ανδρέας Πουλάς σε πρόσφατη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί για αυτό το σκοπό με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανού, τη Διευθύντρια της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας και τον Πρόεδρο της «Μαίναλον Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης», μετέφεραν την αδιαπραγμάτευτη θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για τη λειτουργία της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας, μιας δομής άρρηκτα συνδεδεμένης με την παράδοση της περιοχής, αλλά και τις αναπτυξιακές δυνατότητές της. Αξίζει να σημειωθεί η καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ανδριανού προκειμένου να ιδρυθεί το ΙΕΚ και το ΣΕΚ Στεμνίτσας.

 

Σύνδεσμος Φιλολόγων

 

Προσπάθεια για επαναλειτουργία του Συνδέσμου Φιλολόγων Αρκαδίας, επιχειρούν κάποια δραστήρια μέλη του, « σε μια δύσκολη για τον κλάδο συγκυρία, αλλά και σε μια εποχή κρίσης αξιών», όπως αναφέρουν και προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητά προκειμένου να καταρτιστεί το ψηφοδέλτιο για το Δ. Σ. και το Ε. Σ. ( Εποπτικό Συμβούλιο ) μέχρι τις 8 / 11/ 2013.

 

Οι υποψηφιότητες πρέπει να σταλούν ηλεκτρονικά στο 2ο Γυμνάσιο Τρίπολης (mail@2gym-tripol.ark.sch.gr υπόψη κ. Κόκλα). Δικαίωμα υποψηφιότητας έχουν όλοι οι πτυχιούχοι φιλόλογοι, ανεξαρτήτως της εργασιακής τους ιδιότητας (δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, κ.λ.π.). Το προσωρινό συμβούλιο που αποτελείται από τις: Κόκλα Καίτη, Κουπάρη Γεωργία, Παπαδάτου Διονυσία, Θανόγιαννη Χαρά, Καλοπίση Ελένη, Παναγοπούλου Πωλίνα, Μητροπούλου Μαρία, θα ενημερώσει εκ νέου για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

 

Τιμή στον ήρωα

 

Ο Δήμος Μεγαλόπολης με ειδική εκδήλωση θα τιμήσει για τον Γρηγόριο Βαλκανά, ήρωα αεροπόρο του 1940, καταγόμενο από την Τ.Κ. Χράνων, ο οποίος έπεσε στην Κορυτσά μαχόμενος για την απελευθέρωση της πατρίδας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, στην τοπική κοινότητα Χράνων του Δήμου Μεγαλόπολης.

 

Απεργία

 

Πανελλαδική 24ωρη Απεργία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για αύριο Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013 ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, της ανασφάλειας και της ανεργίας. Γι αυτό και το ΔΣ του ΣΟΣ Μεγαλόπολης καλεί τους εργαζόμενους στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας και της ΑΔΕΔΥ αύριο στις 10:30 το πρωί για να : «Να αποτρέψουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα, να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό, πλατύ μέτωπο αντίστασης και αγώνα που θα φράξει το δρόμο για τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ είναι Εθνικό κεφάλαιο και δεν προσφέρεται για πώληση».

 

Εκλογικά Χρυσής Αυγής

 

Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για την Περιφέρεια που θα κατέβει ως υποψήφιος ο κ. Παναγιώταρος, στις επόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτό ανέφερε στην συνέντευξή του της περασμένη Παρασκευής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη, με την προσθήκη πως ό,τι του προταθεί κομματικά, σε όποια περιφέρεια επιλεγεί για υποψήφιος αυτός δεν θα φέρει αντίρρηση.

 

Πρόεδροι ΝΟΔΕ

 

Από την εκλογική διαδικασία της 3ης Νοεμβρίου 2013, προέκυψαν οι νέοι Πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ. Συγκεκριμένα για την Πελοπόννησο τα ονόματα είναι:

 

Αρκαδία: Μπουζιάνης Στέλιος Κορινθία: Ρούκης Γιώργος Αχαΐας: Τσιαβίκος Χρήστος Ηλιείας: Κορδονούρης Ανδρέας Λακωνίας: Βαχαβιόλου Αλεξία Μεσσηνίας: Τζάνος Νίκος

Χαμογελάτε

Γιατί οι γυναίκες έχουν πολλά παπούτσια;

-Γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *