Ο ΠΙΣ καλεί τους ιατρούς να συμμετάσχουν στην απεργία των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

ΠΙΣ6-150x120Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει την πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία των ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου και καλεί τους ιατρούς όλης της χώρας να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας.

Στο ίδιο ανωτέρω πλαίσιο, στηρίζουμε και την απεργία που προκήρυξε για τις 6 & 7 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων.

Είναι ανάγκη και πρέπει να γίνει κατανοητό από την Πολιτεία, ότι μόνο με συνεργασία και συνεννόηση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι για ένα Σύστημα Υγείας που έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα και είναι σε οριακή κατάσταση κατάρρευσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ, να εξασφαλίσουμε όχι μόνο την προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε αυτό, αλλά και την ασφαλή περίθαλψη και αξιοπρέπεια του κάθε ασφαλισμένου, αλλά και του λειτουργού της υγείας.

Η κραυγή αγωνίας του ιατρικού κόσμου πρέπει να προσεχθεί με σεβασμό και περίσκεψη από την Πολιτεία και ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να ενισχύσει δομές και αξίες, στην δοκιμαζόμενη σήμερα από την ανθρωπιστική κρίση κοινωνία μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *