Οι ιστορίες τρέλας στον ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν τέλος.

dimosioi_ypalliloi_aftodioikisi-620x320Η πρόσφατη υπόθεση του υπαλλήλου του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα που επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στην δουλειά και ο μισθός του έμπαινε κανονικά κάθε μήνα στον λογαριασμό του (!) έφερε πάλι στην επιφάνεια τις χωρίς τέλος ιστορίες τρέλας με τους κοπανατζήδες του Δημόσιου.

Υπάλληλοι που είτε παίρνουν «αναρρωτικές» είτε λείπουν αδικαιολόγητα επί χρονια από τη δουλειά τους, εξαφανισμένα μηχάνηματα παρουσίας προσωπικού που αντικαθίστανται με… ψύκτες, άλλοι που βάζουν τους συναδέλφους τους να τους χτυπάνε την κάρτα,  ακόμη και μισθοδοτούμενος από το ελληνικό Δημόσιο, ετών 91!  Αυτά  είναι μερικά από πιο τα χαρακτηριστικά παραδείγματα ιστοριών τρέλας στο Ελληνικό Δημόσιο που ακόμη και μετά την έλευση της τρόικας στη χώρα μας φαίνεται ότι λειτουργεί με τις συνήθειες περασμένων δεκαετιών.

Οι ιστορίες τρέλας στον ελληνικό Δημόσιο δεν έχουν τέλος. Η aftodioikisi.gr σταχυολόγησε και σας παρουσιάζει μερικές από αυτές:

1) Υπάλληλος του ΕΚΑΒ στην Βόρεια Ελλάδα επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στην δουλειά και ο μισθός του έμπαινε κανονικά κάθε μήνα στον λογαριασμό του!

2)Στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών που στεγάζονται στο κτίριο επί της οδού Ευαγγελιστρίας 2 (οκτώ Διευθύνσεις), εντοπίσθηκαν έξι υπάλληλοι που απείχαν αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, μια υπάλληλος απείχε από τα καθήκοντά της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, ένας υπάλληλος για επτά συνεχόμενους μήνες, ενώ για έξι μήνες δεν συμπλήρωνε το 8ωρο και ένας υπάλληλος απουσίασε για δύο μήνες.

3)Στο Δημόσιο έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις υπαλλήλων που επί χρόνια έβαζαν συναδέλφους τους να χτυπάνε την κάρτα τους αντ αυτών ή προσκόμιζαν άδειες γιατρών που δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά προβλήματα υγείας.

4)Σε μια τεχνική υπηρεσία, δεν υπήρχε ιστορικό προσέλευσης και αποχώρησης για έξι μήνες και για κανέναν από τους 100 υπαλλήλους. Και αυτό γιατί είχε «εξαφανιστεί» ως διά μαγείας το μηχάνημα στο οποίο όφειλαν να χτυπούν την κάρτα οι υπάλληλοι. Τη θέση του είχε πάρει ένας ψύκτης, ώστε να μη γίνει αμέσως αντιληπτή η απουσία του μηχανήματος.

5)Υπάλληλος 91 ετών (!) που διορίστηκε το 1968 εξακολουθεί να λαμβάνει κανονικά τον μισθό του αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριν παραγωγικότητας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

http://news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *