Εικόνα ντροπής στους θαλάμους του «Ευαγγελισμού»

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟς ΡΑΝΤΖΑOι γιατροί του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» δημοσιοποίησαν νέα φωτογραφία από τους θαλάμους νοσηλείας και είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής.

Παράλληλα, αποκαλύπτει με τον μαγικό τρόπο με τον οποίο αδειάζουν οι διάδρομοι του νοσοκομείου, ιδίως στις παθολογικές κλινικές, από τα δεκάδες ράντζα στα οποία εισάγονται για νοσηλεία οι ασθενείς.

«Κοιτάξαμε μέσα στους θαλάμους και διαπιστώσαμε ότι (προκειμένου να μην φαίνονται στο διάδρομο) έχουν στριμώξει σαν τις ”σαρδέλες στην κονσέρβα τους” ασθενείς μέσα σε κάθε δωμάτιο» αναφέρουν οι ειδικευόμενοι γιατροί –που ως γνωστόν σηκώνουν επαχθές βάρος της δημόσιας περίθαλψης με δεδομένες τις ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς.

Όπως μαρτυρά η φωτογραφία, οι εξάκλινοι θάλαμοι μετατρέπονται σε οκτάκλινους, καθώς τα ράντζα σφηνώνονται στον διάδρομο που υπάρχει ανάμεσα στις μόνιμες έξι κλίνες.

Αν βέβαια συνυπολογιστούν και τα πτυσσόμενα κρεβάτια που νοικιάζουν με το αζημίωτο οι συγγενείς των ασθενών για να κοιμούνται στο πλευρό τους, εκτελώντας χρέη νοσηλευτικού προσωπικού, αντιλαμβάνεται κανείς την ασφυκτική κατάσταση κάθε θαλάμου.

«Σα να σκουπίζεις τη σκόνη κάτω από το χαλί…» παρατηρούν οι ειδικευόμενοι, με τον θάλαμο να μετατρέπεται σε ένα «χαλί» άκρως επικίνδυνο για την έκβαση της νοσηλείας και της θεραπείας κάθε ασθενούς αλλά και για τη δημόσια υγεία.

«Μετά από αυτές τις εικόνες συζητάμε με επιστημονικό ύφος για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις που ανθίζουν στην Ελλάδα» καταλήγουν σαρκαστικά οι γιατροί του Ευαγγελισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *