Αλληλοκαρφώθηκαν και … αλληλοεξοντώθηκαν οι γιατροί

sdoe“Βαριές” καμπάνες έριξε το ΣΔΟΕ σε τρεις γιατρούς που επιδίδονταν σε φορολογικές απάτες, προχωρώντας σε ιατρικές εξετάσεις και πράξεις κυρίως σε τουρίστες, για τους οποίους όμως δήλωναν στην εφορία μόνο το μικρό ποσοστό που αναλογούσε στην δική τους συμμετοχή, ενώ τα υπόλοιπα, που εισέπρατταν από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες στο εξωτερικό δεν εμφανίζονταν πουθενά στα βιβλία (δείτε εδώ)

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ, που ήταν σε εξέλιξη, για τους τρεις γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα των Χανίων, ολοκληρώθηκε, με τον 1ο γιατρό να εντοπίζεται με 14.007 παραβάσεις, το 2ο με 2.769 παραβάσεις και τον 3ο με 983 παραβάσεις. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.798.492 ευρώ, 184.612 και 101.354 ευρώ, αντίστοιχα.

Ωστόσο, το κουβάρι των απίστευτων φορολογικών εξαπατήσεων άρχισε να ξετυλίγεται … λόγω ανταγωνισμού μεταξύ των γιατρών, οι οποίοι “κάρφωσαν” ο ένας τον άλλο, με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι … στο λάκκο που έσκαβαν!

Ακόμη 67 στο “μικροσκόπιο”

Εν τω μεταξύ, οι έλεγχοι σε γιατρούς και διαγνωστικά κέντρα … μόλις ξεκίνησαν και επεκτείνονται, μάλιστα σε όλο το νησί. Αυτή την ώρα 67 ακόμη άτομα σε όλη την Κρήτη ελέγχονται για ανάλογες υποθέσεις. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές, ακόμη και γραφεία τελετών, που είχαν συμβληθεί με τις σκανδιναβικές εταιρείες, που λειτουργούσαν ως ενδιάμεσοι για την προσφορά υγειονομικών και άλλων υπηρεσιών προς τους τουρίστες.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ γνωρίζουν ήδη τις περιπτώσεις ενώ ο έλεγχος γίνεται σε συνεργασία με το γραφείο διεθνών σχέσεων του υπουργείου οικονομικών που θα ζητήσει περισσότερα στοιχεία από την κυπριακή παρένθετη εταιρεία και τις σκανδιναβικές εταιρείες.

 http://www.cretalive.gr/crete

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *