Κομματικά νοσοκομεία!

νοσοκομεια copyΘα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και αποθέωση της κομματοκρατίας. Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός στενάζει κάτω από το Μνημόνιο, όταν οι πολίτες στοιβάζονται σαν σακιά στα ράντσα, τους διαδρόμους και τα εξεταστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, η δικομματική ελληνική κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει.Στον απόηχο των φωτογραφιών-ντοκουμέντων που δημοσίευσε η «Ε» για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον «Ευαγγελισμό», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης,ασχολείται, καταναλώνοντας κόπο και χρόνο, όχι με το να επιλύσει τα προβλήματα αυτά, αλλά με τα «μαγειρέματα» των ονομάτων των νέων διοικητών των νοσοκομείων!

Προφανώς, η πολιτική τάξη που εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα δεν ενδιαφέρεται πρωτίστως για την υγεία των ανθρώπων, αλλά για τη μακροημέρευση της εξουσίας της! Γι’ αυτό και σαν καλοί κυβερνητικοί συνεταίροι, τα δύο κόμματα, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μοιράζουν τα ιμάτια της διοίκησης των κρατικών νοσοκομείων, σε αναλογία 70% – 30%, αντίστοιχα!

Οι επιλογές, βέβαια, δεν προέρχονται από αξιοκρατικές διαδικασίες. Ολοι, σχεδόν, οι νέοι διοικητές είναι γνήσια παιδιά του κομματικού σωλήνα. Αναδείχθηκαν μέσα στο πολιτικό κέλυφος που ώς το 2010 τους παρείχε πλήρη προστασία και ασυλία.

Για τον υπουργό Υγείας και τους άλλους κομματικούς ινστρούχτορες δεν έχουν καμία αξία οι τίτλοι σπουδών, η αξιοσύνη, η διαφάνεια. Ολα γίνονταν και εξακολουθούν να γίνονται στο παρασκήνιο, με γνώμονα μια αποδεκτή μοιρασιά των δημόσιων αξιωμάτων στους ημετέρους. Μόνο αυτό τους ενδιαφέρει, ακόμα και σήμερα. Ακόμη και στις δραματικές στιγμές που ζει ο λαός.

Πριν από λίγους μήνες, εξάλλου, ο κλήρος για τα οφίτσια μοιραζόταν στα τρία, αφού στο παιχνίδι συμμετείχε ενεργά, ως κυβερνητικός εταίρος, και η ΔΗΜΑΡ. Τότε, η αναλογία ήταν λίγο διαφορετική. Αυτό που δεν άλλαξε όμως καθόλου είναι η νοσηρή πολιτική νοοτροπία, που εκμηδενίζει εξ αρχής οποιαδήποτε δημιουργική προσπάθεια.

Πιστός στο κλίμα αυτό, ο Αδωνις απάντησε σε υψηλούς τόνους στη Βουλή, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κυριακάκης έδειχνε την «Ελευθεροτυπία» με τη φωτογραφία-ντροπή του «Ευαγγελισμού». Το μόνο που βρήκε να πει, με στεντόρεια φωνή ο υπουργός, όχι, δεν ήταν μια ειλικρινής δημόσια συγγνώμη προς τους άρρωστους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται στα νοσοκομεία της πολιτικής του. Ούτε καν μια έμμεση αναγνώριση ότι οι δραστικές περικοπές που επέβαλε η τρόικα οδηγούν σε διάλυση τη δημόσια Υγεία. Ο υπουργός απλώς τα έβαλε ακόμη μία φορά με την πραγματικότητα. Χωρίς ίχνος ντροπής. Ντροπή του.

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=395593

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *