ΔΕΘ.Ζήτησε εκλογές ο Σαμαράς

Εκ νέου εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος της Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 76η Δ.Ε.Θ..

Προηγουμένως, στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την πρόθεσή του να μην «χαϊδέψει αυτιά».

«Δεν φυγομάχησε η Ν.Δ. το 2009 αλλά ο κ. Παπανδρέου εκβίασε τις εκλογές», επεσήμανε, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «είπε ψέματα και για το έλλειμμα». Αναφερόμενος, μάλιστα, στη φράση «λεφτά υπάρχουν», παρατήρησε πως ούτε το 2009 υπήρχαν, ούτε σήμερα υπάρχουν.

Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε στη Στατιστική Υπηρεσία ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα είναι αμείλικτη αν αποδειχθεί οργανωμένο σχέδιο πλαστογράφησης των οικονομικών στοιχείων του 2009, ενώ θέτοντας το ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να σηκωθεί ξανά, απάντησε «ναι», αρκεί να τα αλλάξουμε όλα.

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε ως «πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης» το ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία, την κατηγόρησε ότι καταδιώκει την ιδιωτική περιουσία και σημείωσε: «Δεν λέω να μην πληρώσουν το τέλος οι πολίτες, λέω ότι δεν έχουν να πληρώσουν», ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με το κίνημα «Δεν πληρώνω».

Επισήμανε ότι αδίκως κατηγορούν τη Ν.Δ. ότι επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και είπε πως τα σενάρια της δραχμής τα διακινούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υπουργοί και Επίτροποι.

Παρών στην ομιλία του κ. Σαμαρά είναι και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής με συνθήματα και χειροκροτήματα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν για να μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, λέγοντας πως «όλοι μαζί μπορούμε».

«Η κυβέρνηση καρκινοβατεί και η Ελλάδα κινδυνεύει να βουλιάξει», επισήμανε και πρόσθεσε πως «όλοι μαζί κινδυνεύουμε και όλοι μαζί θα σωθούμε».

«Θυσίες κάναμε και θα κάνουμε, αλλά να βλέπουμε και αποτελέσματα, όχι να καταδικαστούμε σε μάταιες θυσίες χωρίς αποτελέσματα», είπε ο πρόεδρος τη Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.

Αποδοκίμασε, επίσης, τις κινητοποιήσεις που καταλήγουν σε αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στην κήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), ύστερα από την απαραίτητη προεργασία, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός.

Μιλώντας στη ΔΕΘ ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν το έπραξε, ενώ παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κύπρου και είπε χαρακτηριστικά «εγώ θα το κάνω».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ακόμα ότι θα αποκαταστήσει τα υπουργεία Τουρισμού και Ναυτιλίας ως επιτελικά και διοικητικά κέντρα άμεσης διεκπεραίωσης, σχεδιασμού κι επενδύσεων δίπλα στον πρωθυπουργό για «να τελειώνουμε με το «ράβε ξήλωνε» της κυβέρνησης Παπανδρέου», όπως είπε.

Μιλώντας για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας τόνισε: «Μόνον κατ΄ όνομα είναι εργασιακή εφεδρεία αυτή που εφαρμόζει η κυβέρνηση και οδηγεί σε μαζικές απολύσεις έναν χρόνο μετά».

Αμφιβάλλοντας αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει τον επόμενο χρόνο τις αποζημιώσεις δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν, ο κ. Σαμαράς είπε «όχι» στις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και εξήγησε πως η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία προβλέπει μία ή δύο τριετίες, στις οποίες θα γίνεται επανεκπαίδευση και δεν σημαίνει απολύσεις.

Πρόσθεσε πως η Ν.Δ. δεν θα ανεχθεί και δεν θα επιτρέψει να γίνει η εργασιακή εφεδρεία «αλά ΜΚΟ» με κομματικά κριτήρια.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=381204&cid=6

One thought to “ΔΕΘ.Ζήτησε εκλογές ο Σαμαράς”

  1. ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΓΟΓΟΣ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΑΣ.

    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΕΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.

    ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΔΕΝ ΕΙΣΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΙΑΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΣΟΥ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΠΡΩΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΤΕΝΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΕΡΓΑ ΜΕΛΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΡΝΜΠΕΡΓΚ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΟΧΑΡΤΟ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΝΤ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΚΤΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΕΡΓΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΗΝΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΗΣΤΗΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΝΤΩΝΑΚΗ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *