Διεθνές Σεμινάριο Μυοσκελετικής Ογκολογίας στο ΑΤΤΙΚΟΝ

myoskeletiko Η 1η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το τμήμα Ορθοπαιδικής Ογκολογίας της Mayo Clinic συνδιοργανώνουν το 1ο Σεμινάριο Μυοσκελετικής Ογκολογίας στο Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας και Εκπαίδευσης «Παναγιώτης Ν. Σουκάκος» στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ στις 1-2 Νοεμβρίου 2013.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ενημέρωση των ορθοπαιδικών χειρουργών, ογκολόγων, ακτινολόγων και παθολογοανατόμων σχετικά με τις σύγχρονες εξελίξεις στην Μυοσκελετική Ογκολογία.

Θα συζητηθούν τα κλινικά, ακτινολογικά παθολογοανατομικά δεδομένα που σχετίζονται με τους όγκους των οστών και των μαλακών μορίων. Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα πραγματοποιήσουν μια συνολική επισκόπηση της διάγνωσης και θεραπείας των όγκων του μυοσκελετικού συστήματος. Έμφαση θα δοθεί και στα νέα σχήματα επικουρικής χημειοθεραπείας για τους κακοήθεις όγκους.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξουν δύο συνεδρίες με παρουσίαση αγνώστων περιπτώσεων παρέχοντας μια ανασκόπηση της ιστολογικής διάγνωσης των διαφορετικών όγκων των οστών και των μαλακών μορίων καθώς και των καταστάσεων που προσομοιάζουν σε όγκους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα δικά τους περιστατικά προς συζήτηση με συναδέλφους εξειδικευμένους στην μυοσκελετική ογκολογία.

Το Ορθοπαιδικό τμήμα της Mayo Clinic και η 1η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών εγγυώνται τη διοργάνωση ενός επιτυχημένου συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να:

 

• Συζητήσουν τη διαδικασία διαχείρισης ενός ασθενούς με όγκο του μυοσκελετικού, την ασφαλή διενέργεια βιοψίας και τη σταδιοποίηση των νεοπλασμάτων του μυοσκελετικού

• Περιγράψουν τις σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνικές απεικόνισης

• Εξηγήσουν τις βασικές αρχές διάσωσης του μέλους, της επικουρικής χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας

• Αναγνωρίσουν τα ιστολογικά χαρακτηριστικά των όγκων του μυοσκελετικού

• Ταξινομήσουν τους όγκους των οστών και των μαλακών μορίων

• Διαμορφώσουν μια λογική στη διαφορική διάγνωση όταν έρχονται αντιμέτωποι με οποιδήποτε νεόπλασμα του μυοσκελετικού συστήματοςΣας περιμένουμε όλους κοντά μας για ένα επιτυχημένο και εποικοδομητικό σεμινάριοΠαναγιώτης Ι. Παπαγγελόπουλος, MD, DSc

 

Καθηγητής Ορθοπαιδικής

Διευθυντής 1ης Ορθοπαιδικής Κλινικής

Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *