Νέα από Αρκαδία.Χωρίς σχέδιο ανασυγκρότησης

ARKADIA18-150x15017Τελικά τα νταηλίκια και οι απειλές περί σφοδρής σύγκρουσης με τους ευρωπαίους για το ελληνικό χρέος δεν κράτησαν πολύ. Ήδη το τροπάριο άλλαξε και η κυβέρνηση μιλάει απλώς για διαπραγμάτευση, που ουσιαστικά σημαίνει ντροπιαστική στροφή επί τόπου. Με σαφώς ηπιότερη γλώσσα στους δανειστές, ελπίζει να καθυστερήσει τουλάχιστον τα νέα μέτρα, τα οποία μετά βεβαιότητας έρχονται την άνοιξη, με αμφίβολο, όμως, και σε αυτή την περίπτωση αποτέλεσμα. Ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι οι Γερμανοί δεν θα ζητήσουν νέα μέτρα άμεσα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν την άνοιξη. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους αδύναμους διαπραγματευτές.

Μπερδέψαμε και μπερδευτήκαμε με τους ευρωπαίους συμμάχους μας. Ο ελληνικός λαός αν και έχει κάνει τεράστιες θυσίες διοικείται από ένα πολιτικό σύστημα ανίκανο να διαχειριστεί τις τύχες του σωστά. Στα τριάμισι χρόνια, αφότου οι αγορές αρνήθηκαν να μας δανείζουν, αυτό που κυρίως έλειψε ήταν η βούληση να καταρτιστεί ένα αναπτυξιακό, μεταρρυθμιστικό σχέδιο για τη μετά-την-κρίση-Ελλάδα. Με τελικό αποτέλεσμα, η χώρα να σύρεται ακυβέρνητη, με τις βασικές παθογένειες (διαφθορά, ανομία, φοροδιαφυγή…) να μένουν άθικτες, με τις αδικίες να διευρύνονται, με τη δημοκρατία σε υποχώρηση. Η χώρα φτωχαίνει και φθηναίνει, οι αξίες καταρρέουν, σιωπηρά, έτσι χωρίς σχέδιο, ανοίγει τον δρόμο της η καταστροφή – χωρίς τη δημιουργία.

Και αντί να στρωθούν κάτω όλοι και από κοινού να δουν πώς θα βγούμε από την κρίση, κυβέρνηση και αντιπολίτευση πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, με τις γκρίνιες τους. Το άρρωστο πολιτικό σύστημα, ακόμη και σήμερα, αντί να αξιοποιήσει τον χρόνο για τη χώρα, επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για το ίδιο. Αντί ένα μεγάλο σχέδιο για την Ελλάδα, σχεδιάζει τη δική του επιβίωση σε ορίζοντα δύο ή τριών μηνών.

Από αυτή την παρωδία, δεν έχασε η κυβέρνηση, ούτε κέρδισε η αντιπολίτευση.. Έχασε ο λαός, μια και αυτός θα πληρώσει τα νέα μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Γι αυτό, αν δεν τα καταφέρει αυτή η συγκυβέρνηση, αξιοποιώντας τα όσα μέτρα έχει πάρει, καλόν είναι να μην προχωρήσει σε άλλα επαχθέστερα. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει πάντα ο άλλος δρόμος προς όφελος του ελληνικού λαού. Είτε να αλλάξει πολιτική στάση και να συσπειρώσει τα πολιτικά κόμματα σε μια αντιμνημονιακή πανστρατιά είτε να παραχωρήσει τη διακυβέρνηση σε άλλον, πιο αποτελεσματικό διαπραγματευτή. Η Δημοκρατία όλα τα μπορεί.

Όχι στη συγχώνευση

Την αντίθεσή του στην κατάργηση και συγχώνευση των δύο Κέντρων Υγείας Τροπαίων και Δημητσάνας εκφράζει με επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας στον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, Ο λόγος είναι πως: «τα δύο αυτά κέντρα υγείας δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών ενός τόσο μεγάλου Δήμου και αρκετά δυσπρόσιτου λόγω της ορεινής μορφολογίας του. …. Η μελέτη αυτή, δυστυχώς, θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων του Δήμου Γορτυνίας.

Το κέντρο υγείας των Τροπαίων όχι μόνο δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά αντίθετα θα πρέπει να στελεχωθεί. Δε θα πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι οι οικισμοί που εξυπηρετούνται στο κέντρο υγείας των Τροπαίων, είναι εκ διαμέτρου αντίθετοι με τη Δημητσάνα. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις που θα πρέπει να διανύουν οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα μεγάλες και ίσως να αποβούν μοιραίες για τους αρρώστους».

Χειροτονία

Τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, ημέρα της επετείου του «ΟΧΙ», τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο.

Κατά τη διάρκεια της λατρείας ο μητροπολίτης τέλεσε την εις διάκονο χειροτονία του μοναχού Παύλου, αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας Γοργοεπηκόου Νεστάνης. Πρόκειται για έναν εκ των πέντε νέων μοναχών που επανδρώνουν την εν λόγω μονή και που η μέχρι τούδε βιοτή τους, εγγυάται μακροημέρευση στο μοναστήρι.

Ποτέ την Κυριακή

Με μία αφίσα στην οποία απεικονίζεται το σκίτσο της «Στέλλας» από την ταινία «Ποτέ την Κυριακή», στην οποία είχε πρωταγωνιστήσει η αξέχαστη Μελίνα Μερκούρη, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων προτείνει στους εμπόρους της πόλης να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου. Με αντίστοιχη ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στις εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα της Αρκαδίας δηλώνουν «η Κυριακή 3 Γενάρη του 1910 ήταν η μέρα που κατοχυρώθηκε και εφαρμόστηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η κυριακάτικη αργία. Ήταν μια μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης κι όλων των μεροκαματιάρηδων και μισθοσυντήρητων ανθρώπων της χώρας μας» Γι αυτό και είναι αποφασισμένοι «να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο. Οι ίδιοι ζητούν ανθρώπινα ωράρια για όλους.

Επιτροπή ελέγχων

Σύσταση επιτροπής ελέγχων, μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας προτάθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Σαββάκη και εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με σκοπό την παράλληλη με την ΕΛΑΣ άσκηση ελέγχων σε διάφορους τομείς του δήμου. Μεταξύ άλλων θα ελέγχει: Την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία, στις κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδει η δημοτική αρχή για: Τη χρήση των αλσών, των πλατειών, των πεζόδρομων και των λοιπών κοινοχρήστων χώρων, τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών και κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων, την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές, την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στην υπαίθρια διαφήμιση,καθώς και τον έλεγχο της τήρησης ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, που έχουν τεθεί με κανονιστικές αποφάσεις, από τη δημοτική αρχή. Επίσης θα ελέγχει την τήρηση των διατάξεων, που αφορούν στην κυκλοφορία των πεζών και τη στάθμευση των οχημάτων καθώς και την εφαρμογή των διατάξεων, που αναφέρονται στην κυκλοφορία τροχοφόρων στους πεζόδρομους, πλατείες, πεζοδρόμια κλπ.

Στερεοελλαδίτες Τρίπολης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας «Η Ρούμελη» σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως καλούν κάθε ενδιαφερόμενο Τριπολίτη και κάθε Τετάρτη απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του ναού, στην πλατεία Ανεξαρτησίας, στις 6 το απόγευμα, σε απογευματινή συνάντηση με τίτλο : « Ελάτε να πιούμε ένα ”hot tea” ένα ζεστό τσάι μαζί και να εκπαιδευτούμε δωρεάν στα Αγγλικά, να μοιραστούμε παρέα τις γνώσεις μας και να προσπαθήσουμε όσοι δεν ξέρουμε να μάθουμε ». Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού την Τετάρτη 6η Νοεμβρίου ε.ε, και ώρα 6μ.μ. Τα μαθήματα θα επιμελείται η κ. Ελένη Λαζαροπούλου και θα γίνονται κάθε βδομάδα την ίδια ώρα και ημέρα στον ίδιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Φόρο και στους τάφους

«Αφού, σκέφτηκα, φορολογείται και το χρεωμένο δυάρι του άνεργου, οι τάφοι, οι ιδιόκτητοι φορολογούνται; Γιατί βλέπω σε κατάλογο του δήμου τοιχοκολλημένο πως πωλούνται τάφοι πολυτελείας έναντι χιλιάδων ευρώ!! Αρα όσοι κατοικούν και αναπαύονται εκεί αιωνίως κάνουν χρήση πολυτελούς ενδιαιτήματος. Αραγε φορολογούνται; Διότι ως γνωστόν, όπως συμβαίνει με τις ζώνες αξίας των ακινήτων, συμβαίνει με τις κατηγορίες ζωνών των κοιμητηρίων. Και μαθαίνω πως υπάρχει όπως και στα ακίνητα παράλληλη αγορά τάφων, δηλαδή άλλη η τιμή (θα έλεγα ταρίφα – στη διάλεκτο του δημοτικού υπαλλήλου) του δήμου και άλλη η αγοραστική τιμή κατά κατηγορία ζώνης του τάφου.

Ρίχνω μια ιδέα. Μήπως με τη φορολόγηση των τάφων πέσουν οι τιμές και βρουν και οι φτωχοί απάγκιο μέρος αναπαύσεως;». Κ. Γεωργουσόπουλος, εφ. Ελευθεροτυπία.

One thought to “Νέα από Αρκαδία.Χωρίς σχέδιο ανασυγκρότησης”

  1. Για ποιο σχεδιο μιλατε και τι προγραμμα νε εκπονησουμε ;;;

    Δεν ξερω αν εχετε κατανοησει οτι οταν η υπολοιπη Ευρωπη ανασυγκροτουνταν και εβαζε τα θεμελια για το μελλον, μετα τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο, εμεις κοιταγαμε να αλληλοφαγωθουμε, οι αριστεροι και οι δεξιοι εννοω, παλια μας τεχνη κοσκινο δηλαδη, ενας διχασμος που κρατα ακομη !!!
    Οποτε μας δινεται ευκαιρια κοιταμε να χαντακωσουμε το διπλανο για να κερδισουμε κατι παραπανω !

    Για να εκπονηθει προγραμμα πρεπει ΟΛΟΙ να καθησουν στο ιδιο τραπεζι, να κατανοησουν τι προκειται να συμβει αν δεν το πραξουν, να παραμερισουν τις οποιες διαφωνιες και να συζητησουν χωρις κομπλεξ και γινατια …

    Με τι λαο να τα κανεις ολα αυτα !;!;!;!;!
    Με ενα λαο που περιμενει πως και πως το κυριακατικο ντερμπυ για να παει στο γηπεδο να … σκοτωσει ;;;;;;;;;;;;;;;
    Ουτε καν να ξεσηκωθουμε δεν αποφασιζουμε γιατι δεν υπαρχουν αρκετες πλατειες για να συγκεντρωθουν τοσα διαφορετικα …σωματεια !!!

    Χαμενοι απο χερι ειμαστε και δυστυχως επιβεβαιωνεται καθημερινα οτι παραμενουμε ενας λαος θρασυδειλων !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *