ΕΟΠΥΥ. Σχετικά με τη διακοπή συμβάσεων 59 ιατρών

μπεζαςΣχετικά με τη διακοπή συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα-επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Μάλιστα αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοί τους στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές».

Διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

 

 

Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης  Μπέζας, ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού, διακόπτεται από 01.11.2013 και για τέσσερις (4) μήνες η πιστοποίηση πενήντα εννέα (59) ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ και κατά συνέπεια η σύμβασή τους με τον Οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα. Οι φάκελοί τους αποστέλλονται στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο.

 

 Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του κ. Κοντού αφορά σε μέρος των συνολικά ογδόντα επτά (87) ιατρών που είχαν κληθεί προ μηνός να υποβάλλουν εντός τακτής προθεσμίας τις απόψεις τους για τις αιτιάσεις του Οργανισμού και οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκείς.   

 Οι παραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ή κατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.     

 

 

2 thoughts to “ΕΟΠΥΥ. Σχετικά με τη διακοπή συμβάσεων 59 ιατρών”

  1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΠΩΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΑΘΗΝΑΣ . ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ 5 ΕΔΡΕΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΑΙΚ) ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΔΡΑ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΠΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ . ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΙΔΗΣ – ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ – ΕΟΠΥΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  2. Και τι σχεση εχει αυτο με τους ιατρους που προκειται να διακοπει η συμβαση ;;;;;;;;;;;;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *