Υπουργός Υγείας. Δηλώσεις για την επίσχεση ιδιωτικών κλινικών και διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

αδωνιςΔηλώσεις για επίσχεση ιδιωτικών κλινικών και διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Ως προς το θέμα της επίσχεσης εργασίας των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, θέλω με ψυχραιμία να τις καλέσω να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση, η οποία δημιουργεί πρόβλημα στους ασφαλισμένους μας και είναι παράνομη. Πιστεύουμε ότι μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου που έχουμε εγκαινιάσει, θα βρούμε λύση στα πράγματι μεγάλα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Όμως, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους μέτρα τα οποία δημιουργούν προβλήματα σε μια ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να επανεξετάσει τη στάση του».

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τη διακοπή συμβάσεων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας, δήλωσε:

«Με απόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τον Οργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα μέρος από τους ογδόντα-επτά ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα από στατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Μάλιστα αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοί τους στη Γενική Επιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες που πρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημα λειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές».

 

2 thoughts to “Υπουργός Υγείας. Δηλώσεις για την επίσχεση ιδιωτικών κλινικών και διακοπή σύμβασης ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.”

  1. “Και είναι και …παράνομη”. Δηλαδή είστε και …απλήρωτοι και…παράνομοι!!!!! Και θα επανεξετάσει ο………….. ΕΟΠΠΥ την στάση του απέναντι στους παρόχους!!! Ακούστε θράσος.
    Να χρωστάς και να απειλείς!!!
    Πρόκειται περί καραγκιόζη ΥΥγείας στην καλύτερη των περιπτώσεων.

  2. Καλα να παθουν !!!

    Οταν επρεπε να μην δεχτει κανεις εκεινοι εκαναν συμβασεις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *