Συνάντηση ΙΣΑ με Open Health Alliance

pen health al.Με την πανελλήνια επιστημονική ιατρική ένωση OpenHealthAlliance (ΟΗΑ) συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης, γι να συζητήσουν τρόπους στήριξης των γιατρών μελών της ένωσης που εργάζονται στην Αθήνα, αλλά και δρόμους συνεργασίας και κατ επέκταση σε πανελλαδικό επίπεδο. Τους σκοπούς και το έργο της ένωσης εξέθεσε ο Πρόεδρος της OHAΦ.Πατσουράκος, λέγοντας ότι η ένωση προτείνει και υλοποιεί λύσεις και προτάσεις συλλογικής δράσης, που βοηθούν το γιατρό να ξεπεράσει γραφειοκρατικά και καθημερινά εμπόδια, ασκώντας ανεπηρέαστος το κοινωνικό και επιστημονικό του έργο: « Ο οργανισμός μας αποτελεί μια ολοκληρωμένη κοινότητα Υγείας με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και βασικό άξονα δράσης το συμφέρον του πολίτη. Οργανώνουμε και συμμετέχουμε σε δράσεις πληροφόρησης και πρόληψης που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Στόχος μας είναι η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ και η ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ» , δηλωσε ο κ. Πατουράκος.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας της OHA Α.Πλακιώτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ για τα πεδίο αλληλεπίδρασης και συνεργασίας των μελών της, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των γιατρών, αλλά και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, καταδικάζοντας την ιατρική διαφήμιση των μεγάλων καρτέλ της υγείας απέναντι στο μικρό εργαστηριακό γιατρό της γειτονιάς.

 

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης βεβαίωσε τους συναδέλφους της ΟΗΑ ότι ο ΙΣΑ στέκεται και θα σταθεί και στο μέλλον δίπλα σε κάθε γιατρό, αλλά και θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια κλεισίματος των ιδιωτικών ιατρείων και παράδοσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της υγείας του ελληνικού λαού στις μεγάλες ιδιωτικές αλυσίδες, λέγοντας «Ζητήσαμε ένα Σύστημα υγείας που θα λειτουργεί με την ισότιμη συμμετοχή όλων των γιατρών και όλων των ασθενών. Η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων ιατρικών επισκέψεων και πράξεων στους παρόχους και η απόσυρση του rebate για τα μικρά εργαστήρια με την εφαρμογή ενός κλιμακωτού δίκαιου συστήματος, αποτελούν για τον ΙΣΑ κόκκινες γραμμές. Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα όλων των γιατρών που το επιθυμούν (νεότερων και ήδη συμβεβλημένων) την πρόσβαση στην Π.Φ.Υ και τη συμμετοχή στον ΕΟΠΥΥ, καθώς επίσης και την παροχή κινήτρων για εγκατάσταση εξειδικευμένων γιατρών σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές»

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας του ΙΣΑ με την ΟΗΑ και η συμμετοχή των γιατρών μελών της ένωσης στο δίκτυο εθελοντισμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Ήδη, από την αρχή της λειτουργίας του Ιατρείου αρκετά μέλη της ένωσης προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στους ανασφαλιστους ασνθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής,μέσα από κλινικές, εργαστηριακές και κλινικοεργαστηριακές εξετάσεις και πράξεις.

 

Κατά τη συνάντηση παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης με τον Γ.Γ.του ΙΣΑ Στ.Τσούκαλο και από την ΟΗΑ ο Πρόεδρος της ένωσης και Ταμίας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος, ο Αντιπροεδρος της Ενωσης και μέλος ΔΣ ΙΣΑ Γ.Δατσέρης, ο Γενικός Γραμματέας της ένωσης Α.Πλακιώτης, ο Ταμίας της Α.Παπαχαραλάμπους, ο Ειδ.Γραμματέας Α.Παπαμιχαήλ, η Ειδ. γραμματέας για ΠΦΥ της ένωσης Σ.Αντωνοπούλου και τα μέλη του ΔΣ Χ.Τσατσάκη, Θ.Χατζηπαναγιώτη, και ο Γεν.Διευθυντής της Α.Κακουλίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *