Τα πρωτοσέλιδα των σαββατιάτικων εφημερίδων 17-9-11

“Ε”: “Μπούμερανγκ τα 2 χαράτσια” –  Η αδυναμία πληρωμής, των πολιτών, απειλεί τα εισπρακτικά σχέδια της κυβέρνησης

“Το δυσβάστακτο βάρος των πολλαπλών έκτακτων εισφορών, με αποκορύφωμα την τελευταία στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, πνίγει τους πολίτες, θέτοντας εν αμφιβόλω την είσπραξή τους. Προκαλεί ανησυχίες και σε κυβερνητικούς παράγοντες, μήπως γυρίσει μπούμερανγκ η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση. Οι εργαζόμενοι της ΓΕΝΟΠ καλούν τους πολίτες σε ανυπακοή, ενώ το νομικό πλαίσιο είναι θολό. Η επιβολή του τέλους στα ακίνητα ξεκινάει από τον Οκτώβριο και, σύμφωνα με τον Κώδικα της ΔΕΗ, διακοπή ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να γίνει αν δεν περάσουν 44 ημέρες. Η μη πληρωμή θα οδηγήσει σε διακοπή ρεύματος έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα. Το τριπλό εκκαθαριστικό της εφορίας άρχισε ήδη να φθάνει στους φορολογούμενους. Η εξόφλησή του ξεκινάει από τις 30 Σεπτεμβρίου είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε με πληρωμή της πρώτης δόσης. Η μη πληρωμή του καθιστά ληξιπρόθεσμο το χρέος, με δυνατότητα διακανονισμού στην εφορία με προσαύξηση”

Η ΑΥΓΗ: “Μπούμερανγκ το χαράτσι”.

“Η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της κοινωνικής οργής αποδεικνύεται το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση στα ακίνητα, καθώς θίγει, αδιακρίτως, ακόμη και άνεργους και ανάπηρους”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “«Φούσκωσαν» το έλλειμμα σε 15,4% για να φέρουν το ΔΝΤ”.

“Απίστευτο σκάνδαλο και σχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την Ελλάδα στην καταστροφή κατήγγειλε χθες η καθηγήτρια Οικονομετρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας την οποία απέλυσε προχθές μαζί με άλλα πέντε από τα επτά μέλη της Επιτροπής ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Θύελλα με την απάτη των στατιστικών στοιχείων για το έλλειμμα του 2009”.

“Στημένο άλλοθι για τον πειθαναγκασμό των πολιτών να αποδεχτούν τα μνημονιακά μέτρα ήταν το στατιστικό αποτέλεσμα που επεξεργάστηκε η («Ανεξάρτητη») Στατιστική Υπηρεσία και βάσει του οποίου το έλλειμμα του 2009 καταγράφηκε σε ποσοστό 15,4%”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Συνωμοσία για Ειδικό Δικαστήριο”.

“Αφωνη η Ελλάδα παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τον ρόλο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Πώς φούσκωσαν με απάτη το έλλειμμα του 2009 για να μας «δέσουν» στο Μνημόνιο με τα δυσβάσταχτα μέτρα”.

ΕΘΝΟΣ: “Σε μέγγενη 30 ημερών για την έκτη δόση”.

“Κλίμα αβεβαιότητας για την έκτη δόση και την έγκριση του νέου δανείου δημιουργούν οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στη χώρα μας στη συνεδρίαση του Eurogroup. Για δραματικές εξελίξεις μιλάει ευθέως ο Ευ. Βενιζέλος, εάν δεν γίνουν άμεσα όλα όσα πρέπει”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Η Λέσχη του Διαβόλου και η Σχολή του Σικάγου”.

“Τα στελέχη της τρόικα και τα αφεντικά τους, είναι μαθητές και οπαδοί των θεωριών της Σχολής του Σικάγου. Η σχολή αυτή ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης καθηγητή οικονομικών και κάτοχο βραβείου Νόμπελ οικονομίας Μίλτον Φρίντμαν”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Συνωμοσία με σφραγίδα Παπανδρέου, Γερμανίας, ΔΝΤ”.

“Καταγγελία-σοκ από μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Το έλλειμμα δεν ήταν πάνω από 12%. Το ανέβασαν στο 15,4% για να φανεί ότι είναι μεγαλύτερο και από της Ιρλανδίας. Ο Γερμανός διευθυντής της Eurostat υπαγόρευσε τα στοιχεία. Ο Παπακωνσταντίνου μας απαγόρευε να μιλάμε. Εστειλα επιστολές σε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρωθυπουργός, δεν έλαβε απάντηση”.

ΕΣΤΙΑ: “Οι φόροι διέλυσαν την οικονομία. Διεμόρφωσαν ένα άκρως αρνητικό κλίμα”.

“Οι αλλεπάλληλοι φόροι που επεβλήθησαν κατά την διετία της διακυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ ισοδυναμούν με έγκλημα κατά της ελληνικής οικονομίας. Στην πραγματικότητα την διέλυσαν”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Οι αλλαγές στις συντάξεις των παλαιών ασφαλισμένων”.

“Ο νέος ασφαλιστικός νόμος προβληματίζει τους παλαιούς, κυρίως, ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν αν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή αν πληρούν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Στο παρά 5′ θα κριθεί η 6η δόση”.

“Δραματική έκκληση προς τους πολίτες και τα κόμματα να στηρίξουν τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στο Βρότσλαβ της Πολωνίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ”.

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Πώς αποφύγαμε (και πάλι) τη χρεοκοπία”.

“Με την τακτική ένα «χτύπημα στην πλάτη» και ένα «μαχαίρωμα» μπορεί να λειτουργούν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι όσον αφορά το μέλλον της Ελλάδας, το οποίο εξαρτάται από την καταβολή της έκτης δόσης του δανείου, αλλά μετά το χθεσινό Eurogroup, οι ανησυχίες κατευνάζονται κι όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρουμε να πάρουμε την έκτη δόση”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Νέα μέτρα θα ζητήσει η τρόικα”.

“Την λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ για το 2011 αναμένεται να ζητήσουν οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφοντας στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ολοι σήμερα στο φεστιβάλ και στην κεντρική συγκέντρωση”.

“Σήμερα κορυφώνεται το Φεστιβάλ στο πάρκο «Τρίτση» με τη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στις 8.45 μ.μ. στο χώρο της κεντρικής εξέδρας του Φεστιβάλ θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Νωρίτερα, στις 8.30 μ.μ., χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης”.

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: “Ταρακούνησαν το ΠΑΣΟΚ τα ακίνητα. Πως φτάσαμε στο νέο φόρο”.

‘Επρεπε να γίνει αποδεκτή η επιθυμία της τρόικας να μην υπάρξει καμία αλλαγή στα όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση (και έχουμε υπογράψει με το μνημόνιο) για να πάρει την 6η δόση των 8 δισ. ευρώ. Αρον άρον πάρθηκε η απόφαση. Προφανώς οι λεπτομέριες της εφαρμογής του δεν ήταν γνωστές από την αρχή. Ούτε σκέφθηκε κανείς το μπέρδεμα που προέκυψε με την απόφαση να εισπραχθεί ο φόρος με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ”.”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Τα καλά νέα: Θα πάρουμε την 6η δόση. Τα κακά νέα: Θα δώσουμε δύο μισθούς”.

“Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και εφόσον η Ελλάδα έχει εκπληρώσει μέχρι τότε όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Εως και δύο μισθούς «τρώνε» οι έκτακτες εισφορές εισοδήματος και αντικειμενικών δαπανών, το ειδικό τέλος ακινήτων, το τέλος επιτηδεύματος, τα τέλη κυκλοφορίας, η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων και τα υπόλοιπα του ΕΤΑΚ 2009”.

Press time: “Ερχεται πτώχευση μέχρι τον Δεκέμβριο. Εκθεση-σοκ του Citigroup για την Ελλάδα”.

“Ρεαλιστική, ίσως η ρεαλιστικότερη ποτέ, η έκθεση του Citigroup Global Markets για την ελληνική κρίση και τα σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Απαγόρευση αποκλίσεων στους στόχους 2011-2012”.

“Στις 3 Οκτωβρίου, στο Λουξεμβούργο, αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης στην Ελλάδα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι θετική η αξιολόγηση της τρόικας. Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup στην Πολωνία”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Δύο σχέδια για τη χώρα στο συρτάρι του Ολι Ρεν”.

‘Συντονισμένες προσπάθειες Αθήνας και Βρυξελλών για να μην ενεργοποιηθεί το «σχέδιο Β» που έχει επεξεργαστεί η γερμανική κυβέρνηση και βρίσκεται στο τραπέζι της Κομισιόν”.

Η ΑΞΙΑ: “Φως και… τζόγος για την 6η δόση. ”

“Στήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τα γεωπολιτικά παιχνίδια και η σύγκρουση Γκάιτνερ – ευρωπαίων στο Eurogroup”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Η ΔΕΗ θα πληρώνει πρόστιμο αν δεν διακόπτει το ηλεκτρικό”.

‘Με πρόστιμο ισόποσο του τέλους προσαυξημένο κατά 25% απειλεί η κυβέρνηση τη ΔΕΗ στην περίπτωση που δεν θα διακόπτει το ρεύμα σε όσους καταναλωτές αρνηθούν να πληρώσουν το τέλος”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης της έκτης δόσης”.

“Προθεσμία 15 ημερών έδωσε το Eurogroup στην κυβέρνηση να πείσει τους εταίρους μέσω της τρόικας για την αποφασιστικότητά της στην εφαρμογή των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα”.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ: “Κόκκινος συναγερμός για νέα πιστωτική κρίση”.

“Ενώ η εκταμίευση της 6ης δόσης, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες στο Eurogroup, θα οριστικοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου, εντείνονται σε όλα τα μέτωπα οι διεργασίες για να θωρακιστεί η Ευρώπη και να αποτραπεί ο κίνδυνος μιας νέα πιστωτικής κρίσης, η οποία μπορεί να αποδεχθεί χειρότερη και από αυτή της Lehman Brothers”.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=310539

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *