Πρόταση “βόμβα” για ένα Νοσοκομείο στην Ηλεία

πυργος νοσ.Κλείσιμο των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Κρεστένων αλλά και των Κέντρων Υγείας Γαστούνης και ενδεχόμενα της Ζαχάρως, περιλαμβάνει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- μεταξύ άλλων- η πρόταση «βόμβα» που κατέθεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Πύργου στην Ενιαία Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο Υγείας!

Μια πρόταση απόλυτα τεκμηριωμένη που βασίζεται στο σκεπτικό του Υπουργείου Υγείας για άμεσο περιορισμό των νοσηλευτικών μονάδων της επαρχίας με την λειτουργία ενός και μόνο Νοσοκομείου σε κάθε Νομό. Το Επιστημονικό Συμβούλιο του «Ανδρέας Παπανδρέου», ουσιαστικά επαναφέρει την ίδια σχεδόν πρόταση που είχε καταθέσει και το 2011, συμπεριλαμβάνοντας μόνον ελάχιστες διαφοροποιήσεις, εκτιμώντας πως μόνον με συγχωνεύσεις κλινικών και μετακινήσεις προσωπικού προς το Νοσοκομείο Πύργου θα μπορέσουν επιτέλους οι Ηλείοι να απολαμβάνουν πραγματικές υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Μια πρόταση η οποία φαίνεται να έχει πολλά κοινά σημεία με αυτή που έχει καταθέσει και η Ενιαία Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας στο Υπουργείο και που αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Τετάρτη στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή του Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Παναγιώτη Κατσίβελα.

 

Αναλυτικότερα το Επιστημονικό Συμβούλιο προτείνει τη λειτουργία ενός και μοναδικού Νοσοκομείου στην Ηλεία το οποίο θα είναι πλήρως επανδρωμένο με ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, με πλήρη ανάπτυξη όλων των τμημάτων του προκειμένου να παρέχεται στον ηλειακό λαό πλήρης δευτεροβάθμια περίθαλψη και με την λογική να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι διακομιδές ασθενών προς τα Νοσοκομεία της Πάτρας.

 

Όπως αναφέρουν, για το σκοπό αυτό θα πρέπει ομοειδής κλινικές που σήμερα λειτουργούν στα Νοσοκομεία του Νομού να ενοποιηθούν όπως για παράδειγμα οι δυο Μαιευτικές Γυναικολογικές Κλινικές που σήμερα λειτουργούν σε Πύργο και Αμαλιάδα έτσι ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το σύγχρονο μαιευτήριο που διαθέτει το «Ανδρέας Παπανδρέου». Το ίδιο και για την Ορθοπεδική κλινική, τα Ακτινολογικά Τμήματα, τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια, οι Αιμοδοσίες κτλ.

 

Κλείσιμο των δυο Νοσοκομείων

Παράλληλα προτείνεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου Κρεστένων και διατήρηση ενός μόνον εκ των Κέντρων Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως.

Όσον αφορά την Αμαλιάδα, προτείνεται το κλείσιμο του Νοσοκομείου και μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, ύστερα από συνένωση με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης για το οποίο προτείνεται να μπει λουκέτο. Τέλος, επισημαίνεται πως τα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας, Σιμόπουλου και Βάρδας είναι αναγκαίο να διατηρηθούν.

Κική Κολοβέρου

kkoloverou@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *