Σε απλά δωμάτια γεννούν οι Κερκυραίες! Καταγγελίες σοκ από τους γιατρούς

κερκυρα νοσοκΣε σοβαρές αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτουργεί το νοσοκομείο της Κέρκυρας όπου πρόσφατα καταγράφηκαν επεισόδια κατά τη διάρκεια ελέγχου δύο επιθεωρητών του υπουργείου υγείας, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου. Ταυτόχρονα έδωσαν μια άλλη σοβαρή διάσταση για το τι συνέβη τελικώς εκείνη τη μέρα όπου οι δύο επιθεωρητές φέρονται να προπηλακίστηκαν από συνδικαλιστές.

Ουδέποτε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κέρκυρας προπηλάκισαν τους επιθεωρητές του υπουργείου υγείας αλλα ούτε και οι ελεγκτές ζήτησαν να έρθει η αστυνομία κατά τη διάρκεια της έντασης, κατήγγειλε ο πρόεδρος των γιατρών της Κέρκυρας δίνοντας μια άλλη διάσταση στο τι συνέβη τελικώς εκείνη την ήμερα.

Σύμφωνα με τον κ.Γεωργόπουλο και το πόρισμα της αστυνομίας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρξε προπηλακισμός των επιθεωρητών αλλά ούτε και παρεμποδίστηκε η διέλευση τους μέσα στο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ υπογραμμίζει ότι η αστυνομία εισέβαλε στο κτίριο ´όχι από κλήση των επιθεωρητών αλλά από το υπουργείο υγείας.

“Η απειλή ήταν από τον ίδιο τον υπουργό υγείας και τον προϊστάμενο των επιθεωρητών πως αν δε συνεχίσουν τον έλεγχο θα απολυθούν” δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας.

Ο κ.Γεωργόπουλος υποστήριξε ότι η συνεργασία εργαζόμενων – επιθεωρητών ήταν πολύ καλή μέχρι που ξεκίνησε ένταση από διαμαρτυρόμενους ασθενείς δεδομένου ότι από το νοσοκομείο απουσιάζουν ακόμη και απλά υλικά.

Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΟΕΝΓΕ) το νοσοκομείο της Κέρκυρας ενώ είναι ολοκαίνουριο δεν μπορεί να νοσηλεύσει τους ασθενείς του. Πάνω από 10.000 Κερκυραίοι αναγκάζονται να νοσηλεύονται εκτός νησιού, 5000 στα Γιάννενα και 5000 στην Αθήνα.

Η πιο ενδεικτική εικόνα είναι αυτή που περιέγραψε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας σύμφωνα με τον οποίο οι γυναίκες αναγκάζονται να γεννούν σε απλά δωμάτια επειδή δε λειτουργεί η μαιευτική κλινική.

” Απλοί θάλαμοι έχουν μετατραπεί σε χώρους τοκετών για να γεννούν οι γυναίκες. Και οι καισαρικές τομές όμως γίνονται σε απλά χειρουργεία παρότι με βάση τα διεθνή στάνταρ τα χειρουργεία πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μπορούν να γίνονται καισαρικές τομές” σημείωσε ο κ.Γεωργόπουλος.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *