Κύρια σημεία από τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη

942a75_24-10-2013, Δηλώσεις Α. ΓεωργιάδηΚύρια σημεία από τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ:

«Το πόρισμα της Αστυνομίας αναφέρεται στα γεγονότα από τις 18.20 και μετά, δηλαδή από τη στιγμή που υπήρξε επέμβαση της Αστυνομίας με την εισαγγελέα»

«Για όλο το περιστατικό διενεργείται ΕΔΕ. Όταν η ΕΔΕ θα ολοκληρωθεί -η εντολή μου είναι να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αλλά δεν παρεμβαίνω σε αυτήν την ανεξάρτητη διοικητική διαδικασία- θα δούμε το πόρισμα. Αν το πόρισμα γράφει ότι υπήρξε παρεμπόδιση του ελέγχου και άρα παραβίαση του πειθαρχικού κώδικα των Δ.Υ., θα εφαρμοστεί ο Νόμος, άρα αυτοδίκαιη αργία».

«Ας μην έχει άγχος ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Κερκύρας. Τον βλέπω λίγο αγχωμένο. Εκτός αν έχει κάποιους λόγους. Θεωρώ ότι η αναφορά του στο πόρισμα της Αστυνομίας ήταν για να συσκοτίσει λίγο τα πράγματα. Από τη στιγμή που πήγε η Αστυνομία, προφανώς δεν υπήρξε προπηλακισμός».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΝΑΒΑ:

– «Ο κ. Βαρνάβας ξεσήκωνε τον κόσμο σε Αττική και Θεσσαλονίκη ότι με την κινητικότητα θα γίνουν απολύσεις. Δεν έγιναν απολύσεις. Άρα ο κ. Βαρνάβας έχει βγει τρομερά εκτεθειμένος».

«Σέβομαι το θεσμικό του ρόλο. Δεν μπορεί να σεβαστεί το δικό μου θεσμικό ρόλο. Είναι η διαφορά του κυρίου και του μη κυρίου».

«Με εντυπωσιάζει που οι γιατροί μας επιλέγουν για εκπρόσωπό τους έναν άνθρωπο που προτείνει στην Ελλάδα του 2013 να φτιάξουμε ιατρικά κολχόζ. Πιστεύω ότι δεν τους εκπροσωπεί πλέον και αυτά που λέει είναι δικά του».

«Αν δεν ήμουν Υπουργός Υγείας και ο κ. Βαρνάβας δεν ήταν Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, αυτά που είπε ο κ. Βαρνάβας σήμερα θα ήταν μηνύσιμα. Αλλά πιστεύω ότι ο φυσικός χώρος επιλύσεως των διαφορών μας δεν είναι τα δικαστήρια. Δε θα απαντήσω σ’ ένα προς ένα, διότι είναι τόσο προσβλητικά για το πρόσωπό μου, που είναι παντελώς ανάξια απαντήσεως. Δεν πιστεύω ότι εκπροσωπούν τους γιατρούς. Είναι το παραλήρημα του κ. Βαρνάβα διότι απεδείχθησαν όλα όσα έλεγε εδώ και τρεις μήνες, φούσκες».

«Ξεπέρασε τα όρια. Δε θα τον ακολουθήσω σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά δεν εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον κομματικό χώρο απ’ όπου προέρχεται».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ:

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Τσίπρα. Προφανώς η εμφάνισή μου στην εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου τον πείραξε. Φαντάζομαι να μην τον πείραξε ότι κάναμε καμιά δεκαριά μονάδες τηλεθέασης παραπάνω. Αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Χαίρομαι που οι πολίτες έκριναν πιο ενδιαφέρουσα τη δική μου συνέντευξη απ’ τη δική του».

«Αυτού του ανθρώπου την καταγγελία (του κ. Κώστα Βαξεβάνη), στην οποία εγώ απαξίωσα και να απαντήσω, υιοθέτησε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Αν ο κ. Τσίπρας είχε δουλέψει, όπως εγώ, στη ζωή του, θα γνώριζε πάρα πολύ καλά ότι και να ήθελα να κάνω αυτό που λέει, οι βιολογικές μου αντοχές δε θα μου το επέτρεπαν». «Ειλικρινά θλίβομαι με την κατάντια του κ. Τσίπρα. Για να καταλάβει πόσο λάθος έκανε και πόσο με αδίκησε, του προτείνω το εξής: Να πάει μια μέρα ο ίδιος να κάνει μια εκπομπή στην οποία να πουλάει βιβλία, να δει πόσο κοπιαστικό είναι, να βγάλει τα πρώτα λεφτά με ιδρώτα στη ζωή του και να αντιληφθεί ότι αυτό, πολύ απλά δε γίνεται. Λυπάμαι όμως γιατί νόμιζα ότι η αναφορά του σε τηλεβιβλιοπώλη του είχε ξεφύγει, την είπε κατά λάθος αλλά διαπιστώνω σήμερα ότι δυστυχώς είναι ένας άνθρωπος που υιοθετεί άκριτα, πολύ σοβαρά πράγματα, χωρίς να έχει την παραμικρή συναίσθηση του για τι πράγμα μιλάει. Σε κάθε περίπτωση αυτό που λέει είναι ψευδές. Μου λείπει πολύ που δεν κάνω τις εκπομπές μου. Θα ήθελα πάρα πολύ να τις κάνω, αλλά δεν μπορώ. Σίγουρα θα επιστρέψω στην εργασία μου –στα βιβλία- μόλις τελειώσω από τα υπουργικά μου καθήκοντα».

«Χαίρομαι που επί της αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας. Με ευχαριστεί δηλαδή που στο βασικό ερώτημα «να κάνουμε τον ΕΟΠΥΥ αγοραστή;» λέει «ναι». «Να κάνουμε τη διασύνδεση γύρω απ’ τα κέντρα Υγείας;» -γιατί αυτό θα γίνει αν γίνει ο ΕΟΠΥΥ αγοραστής- λέει «ναι». Αυτά που λέει, είναι αυτά που έχουμε πει εμείς στις προτάσεις μας. Χαίρομαι που τις υιοθετεί. Έστω και αν δεν τις πολυκαταλαβαίνει».

«Την Τετάρτη έχουμε την επόμενη φάση του διαλόγου. Εάν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να έλθει και να συμμετάσχει επισήμως στο διάλογο και να καταθέσει την πρότασή του και ως κόμμα, είναι λίαν ευπρόσδεκτος. Εάν θέλει, να μας πει πριν λάβουμε τις τελικές αποφάσεις, ποια είναι τα βασικά σημεία της διαφωνία του –γιατί εγώ δε βλέπω βασικά σημεία- με τις δύο προτάσεις που είναι στο Internet. Δεν ξέρω βέβαια αν υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ κολχόζ, προς το παρόν το έχουμε ακούσει μόνο από τον κ. Βαρνάβα, μπορεί να είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Για το ύφος της κριτικής του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, την απίστευτη εμπάθεια προς το πρόσωπό μου, την άκριτη υιοθέτηση συκοφαντιών δημοσιευμένων από δημοσιογράφο ο οποίος προ ολίγων μηνών πιάστηκε να έχει κάνει ένα τόσο βαρύ σφάλμα –δημοσίευε, επαναλαμβάνω, τη λίστα Λαγκάρντ και αφαίρεσε ένα όνομα. Και όνομα πρώην εργοδότη του- πραγματικά λυπάμαι. Ακόμα και για τον κ. Τσίπρα, αυτό το επίπεδο παραείναι χαμηλό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *