Νοσοκομείο Βόλου. Αξονικός της υπομονής…

αξονικοςEννιά ώρες στο περίμενε… για μία αξονική τομογραφία. Στο «μαρτύριο» της σταγόνας υποβλήθηκαν ασθενείς που βρέθηκαν προχθές στο Νοσοκομείο Βόλου και υποχρεώθηκαν να περιμένουν ώρες ολόκληρες προκειμένου να επιδιορθωθεί βλάβη στον αξονικό για να υποβληθούν σε εξέταση.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, χειρουργημένη ηλικιωμένη γυναίκα υποχρεώθηκε να περιμένει στην αίθουσα βραχείας νοσηλείας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών της, από τις 9.30 το πρωί που μετέβη στο Νοσοκομείο Βόλου μέχρι και τις 6.30 το απόγευμα προκειμένου τελικά να υποβληθεί στην εξέταση.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια ταλαιπωρία ασθενών με αποτέλεσμα πολύ συχνά να δημιουργούνται διενέξεις ασθενών με γιατρούς αλλά και με τους συγγενείς τους που διαμαρτύρονται, αφού είναι υποχρεωμένοι είτε να περιμένουν την αποκατάσταση της βλάβης για να πραγματοποιήσουν την εξέταση ή να προσφύγουν σε ιδιωτικό ακτινοδιαγνωστικό κέντρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν εάν είναι επείγουσα περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου εδώ και αρκετούς μήνες, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα συχνά να τίθεται εκτός λειτουργίας καθώς το πρόβλημα αφορά στη συντήρηση η οποία δεν γίνεται στο εύρος που πρέπει ελέω κόστους.

Ουσιαστικά μάλιστα όπως τονίζεται «υπολειτουργεί» και αυτό μόνο για επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης επέμβασης και πάντα με προτεραιότητα, καθώς το όλο σύστημα δεν αντέχει και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν. Για αυτό και επιλέγεται η «συντηρητική του χρήση», ενώ τα περιστατικά διακινούνται σε άλλα νοσοκομεία ή ιδιωτικά κέντρα.

Εξάλλου όπως αναφέρουν ειδικοί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η επισκευή του αξονικού είναι μια εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση που ξεπερνά τα 1.000 ευρώ την ημέρα μόνο σε κόστος τεχνικής εργασίας. Βέβαια η πρόκληση βλάβης στον αξονικό τομογράφο είναι σε ένα βαθμό αναμενόμενη, σύμφωνα με τους γιατρούς με δεδομένο ότι λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και κατά μέσο όρο χρησιμοποιείται για 50 – 60 αξονικές την ημέρα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *