Εισαγγελική έρευνα για δύο κτήρια-φαντάσματα του ΑΧΕΠΑ

αχεπαΤη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Αργύριος Δημόπουλος για δύο ανεκμετάλλευτα κτίσματα του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Η εισαγγελική έρευνα αφορά ένα πενταώροφο γιαπί που ανεγέρθηκε πριν 32 χρόνια, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο παραπληγικών και παραμένει ημιτελές.

Βρίσκεται μέσα στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στέκει ως “φάντασμα”, στη συμβολή των οδών Γ. Σεπτεμβρίου με Αγίου Δημητρίου, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ από γιατρούς του ΑΧΕΠΑ.

Επίσης μέσα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, το 2006, ανεγέρθηκε ένα κτίσμα με σκοπό να δημιουργηθεί χώρος γυμναστηρίου (με αίθουσα χορού, δύο σάουνες , ηχητικές εγκαταστάσεις, κλιματιστικά οροφής) για τους εργαζόμενους που όμως δεν λειτούργησε ποτέ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκά κονδύλια και σήμερα χρησιμοποιείται ως αποθήκη.

Ο κ. Δημόπουλος ανέθεσε την έρευνα στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Οικονομικής Αστυνομίας ζητώντας να στοιχειοθετηθούν τα κακουργήματα της “απιστίας στην υπηρεσία” και της “υπεξαίρεσης” και το πλημμέλημα της “παράβασης καθήκοντος”. Στο πλαίσιο της έρευνας θα καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυρίως μέλη της νέας διοίκησης αλλά και παλαιότερων διοικήσεων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

του Μάρκου Γεωργίου

http://www.voria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *