Συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνεδρίαση της Επιτελικής Επιτροπής Μεταρρύθμισης της Υγείας.

a31034_23-10-2013 photo 1 Την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτελικής Επιτροπής Μεταρρύθμισης της Υγείας της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει» πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπό την παρουσία του Γενικού Γραμματέα και Προέδρου της Επιτροπής, κ. Πελοπίδα Καλλίρη, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, της Task Force (GR) και της εκπροσώπου του Γερμανικού Υπουργείου Υγείας, κ. Marina Horn, καθώς και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Hans Kluge, που υποστηρίζει την υλοποίηση του συνεκτικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος που έχει σχεδιάσει το ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη της Επιτροπής μεταξύ των οποίων οι Επικεφαλής φορέων του Υπουργείου όπως ο ΕΟΠΥΥ και το ΚΕΣΥ, ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Υγείας, ακαδημαϊκοί καθώς και οι Πρόεδροι των εννέα Επιτροπών της Πρωτοβουλίας. Στο πλαίσιο της συνεδρίασης παρουσιάσθηκε η Συμφωνία Συνεισφοράς που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την υλοποίηση του Προγράμματος Υποστήριξης των Μεταρρυθμίσεων στον Τομέα της Υγείας 2013-2015.

Επίσης, παρουσιάσθηκε η πρόοδος που έχει σημειωθεί όσον αφορά στο σχεδιασμό των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στη δημόσια υγεία και τους ανθρώπινους πόρους του τομέα υγείας, καθώς επίσης η ανάπτυξη στρατηγικής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στον τομέα της υγείας.

 

Τέλος, συζητήθηκε η πρόοδος σχετικά με την υλοποίηση μεταρρυθμιστικών δράσεων όπως η ενίσχυση της πρόσβασης ευπαθών ομάδων πληθυσμού στις υπηρεσίες υγείας και η ανάπτυξη μηχανισμού καταγραφής των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στην υγεία καθώς και ο προγραμματισμός της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου που αναμένεται να λάβει χώρα το Δεκέμβριο 2013 με σκοπό την παρουσίαση των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», με τη συμμετοχή υψηλών αξιωματούχων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *