Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος.Με περίεργο τρόπο τιμάτε(κατά δήλωση σας) τους Ιατρούς κ. Υπουργέ.

καρδιά στηθοσκοπιοΑγαπητοί συνάδελφοι,

Χθές και μετά την παρουσία του υπουργού Υγείας σε τηλεοπτική εκπομπή έγινε πλέον σαφές και στούς πλέον δύσπιστους ότι οδηγούμαστε σε αφανισμό των ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών με κανόνες που θυμίζουν άλλες εποχές που ελπίζαμε να έχουν περάσει χωρίς επιστροφή. Συμπερασματικά τι ακούσαμε χθές από τον Υπουργό Υγείας:

Α) Αν δεν σας αρέσουν οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ παραιτηθείτε.΄Εχω άλλους 5000 Ιατρούς που περιμένουν να μπούν.

Β) Πρέπει να τηρείτε τους όρους των συμβάσεων αλλά η πολιτεία ΟΧΙ.

Γ) Αν και η Ευρωπαική οδηγία λέει να πληρώνουμε σε 60 ημέρες, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα το κάνει και θα πληρώνει αργότερα.

Δ) Αν κάνετε επίσχεση εργασίας θα διακόψω τις συμβάσεις σας.

Ε) Οι Ιατροί της Αθήνας έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται για την μη πληρωμή των ληξιπρόθεσμων έως τέλη του 2011, αλλά τι να κάνουμε, δεν έχουμε προσωπικό και μέχρι τέλη του 2013 θα πληρωθείτε το μεγαλύτερο ποσό ( δεν είπε πόσο και ότι έχουμε ήδη ένα χρόνο καθυστέρηση από την αρχή της διαδικασίας δεν αναφέρθηκε).

Στ) Ο ασθενής να αλλάξει Ιατρό αν αυτός γράφει πρωτότυπα και όχι γενόσημα.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Οι θέσεις αυτές του Υπουργού Υγείας αφήνονται στην δική σας κριτική.Από πλευράς της Ένωσης έχουμε να πούμε ότι οδηγούμαστε σε αφανισμό με μεθοδεύσεις που δεν έχουν σχέση με ελευθερία συμβάσεων,δημοκρατικές διαδικασίες και δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού στους Ιατρούς, με ταυτόχρονο διασυρμό τους ότι για την κατάντια της Υγείας φταίνε μόνο αυτοί. Οι Ιατροί αυτοί δουλεύουν απλήρωτοι 3 χρόνια,είναι εθελοντές των κοινωνικών Ιατρείων (που ουσιαστικά και τα Ιατρεία τους κοινωνικά Ιατρεία είναι), δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένεια τους, προπληρώνουν τους φόρους για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει, δεν τους κάνουν συμψηφισμό των φόρων τους με αυτά που τους οφείλουν, λόγω γραφειοκρατείας δεν τους αποδίδονται για μήνες οι παρακρατούμενοι φόροι και τους κάνουν αναδρομικά κουρέμματα που θα φτάσουν έως και 50%.

Αξιότιμε κ Υπουργέ της Υγείας,

Στον Στρατό όπου όλοι οι άνδρες υπηρετήσαμε, υπακούμε στις διαταγές των ανωτέρων άνευ αντιλογίας όπως λέγαμε και στον όρκο που δίναμε, αλλά είχαμε την δυνατότητα να βγούμε παραπονούμενοι στην πρωινή αναφορά. Στο Υπουργείο Υγείας όπου όλοι εμείς οι Ιατροί ανήκουμε αυτό φαίνεται ότι απαγορεύεται με ποινή αφανισμού.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *