Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης. Εισαγγελική έρευνα γιά τήν εκπαίδευση γιατρών

ιπποκρατειο θεσΟ εισαγγελέας ζητεί να διερευνηθεί καταγγελία για κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονται για την εκπαίδευση γιατρών.

Εισαγγελική έρευνα για την εκπαίδευση γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύριος Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης με βάση επώνυμη καταγγελία που λέει ότι κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονται για την εκπαίδευση γιατρών καταλήγουν στις τσέπες υπαλλήλων που δεν έχουν σχέση με την ιατρική, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ανέθεσε την έρευνα στο τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Οικονομικής Αστυνομίας ζητώντας να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται το αδικήματα της “απιστίας στην υπηρεσία”, της “υπεξαίρεσης” και της “παράβασης καθήκοντος”, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 ,περί καταχραστών δημοσίου.

Τα χρήματα προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση που κατατίθενται στο Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ) που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Στη συνέχεια διανέμονται σε υπηρεσίες που τα χρησιμοποιούν για την κατάρτιση των εργαζομένων. Από πόρους των εργοδοτικών εισφορών, επιχορηγούνται και οι δημόσιοι οργανισμοί για την εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών.

Σύμφωνα με την καταγγελία γιατρού στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο συμβαίνουν τα εξής: Οι υπάλληλοι – διαχειριστές του λογαριασμού κατάρτισης, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αναλαμβάνουν ολόκληρο το ποσό της επιχορήγησης, καταθέτοντας τα χρήματα σε ιδιωτικό λογαριασμό και δεν κάνουν καμία εκπαίδευση. Εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό .

Ο κ.Δημόπουλος ζητεί και τη διερεύνηση της νομιμότητας στην ανάθεση εκπαίδευσης ειδικευόμενων γιατρών σε μη γιατρούς. Τα προγράμματα υλοποιούν πρόσωπα που έχουντην ιδιότητα νοσηλευτή , εργοθεραπευτή, προϊσταμένου στα τμήματα Διατροφής και Ιματισμού. Τέσσερις εργαζόμενοι που διαχειρίζονται σήμερα το λογαριασμό κατάρτισης θα κληθούν να καταθέσουν ανωμοτί, ενώ θα εξεταστούν ενόρκως και οι εξής μάρτυρες: Η καταγγέλουσα γιατρός, οι αρμόδιοι υπάλληλοι του νοσοκομείου και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΛΑΕΚ- ΟΑΕΔ για να προσδιοριστούν τα κονδύλια που δόθηκαν στο Ιπποκράτειο την τελευταία δεκαετία.

του Μάρκου Γεωργίου

http://www.voria.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *