Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στη Θεσσαλονίκη

cb83c6_21-10-2013, Με τον Οικουμενικό ΠατριάρχηΣτη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου. Κατόπιν, ο κ. Γεωργιάδης παρέστη σε εκδήλωση του ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», όπου υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Υπουργός Υγείας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα εδώ, στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου”, τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος μας ευλόγησε και μας έδωσε δύναμη. Επί τη ευκαιρία της επισκέψεως να πω ότι η Πολιτεία στέκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο νοσοκομείο, επειδή κάνει εξαιρετική δουλειά και είμαστε σε συζήτηση με τη διοίκησή του, ώστε βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων του. Ευχαριστώ όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που το κρατούν σε τόσο υψηλό επίπεδο και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο σπουδαία ιδιωτικά νοσοκομεία».

Δημοσιογράφος: Σήμερα έχουμε αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα;

«Σήμερα έχουμε κατάργηση της υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει το 50% όταν ένας ασφαλισμένος, ενώ μπορεί να πάρει φθηνό φάρμακο, επιλέγει να πάρει από μόνος του το ακριβό. Δεν υπάρχει καμιά αύξηση της συμμετοχής1Συνάντηση με Θ. Καράογλου. Αντιθέτως ο ασθενής που επιλέγει φάρμακο με τιμή κάτω της ασφαλιστικής τιμής αναφοράς, θα έχει τη μισή συμμετοχή, από 25% στο 12,5%. Άρα, δεν ισχύει αυτό».

Δημοσιογράφος: Για την τετράχρονη;

«Έχω συγκλονιστεί και εγώ, όπως όλοι, για το περιστατικό. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες, ώστε όλος ο κρατικός μηχανισμός να δουλέψει και να βοηθήσει στο πρόβλημα αυτού του παιδιού, ενώ πρέπει να δούμε για περιπτώσεις παιδιών που μπορεί να βρίσκονται στην ίδια θέση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *