Ο ΠΙΣ χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης

Αθήνα 15.9.2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Π.Ι.Σ. στα πλαίσια των αποφάσεων και των διακηρυχθεισών θέσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων και των Αντιπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων της Επικράτειας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Αυγούστου 2011, χαιρετίζει την αγωνιστική πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, απέναντι στην Διοίκηση του ΟΠΑΔ, που με την τακτική της προσβάλλει απροκάλυπτα την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των συμβεβλημένων Ιατρών, αδιαφορώντας για την βασική υποχρέωση του Οργανισμού, που είναι η καταβολή της αποζημίωσης για ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες.
Ο Π.Ι.Σ. διακηρύσσοντας την τήρηση της νομιμότητας, όπως αυτή εκφράζεται από την κείμενη νομοθεσία περί επίσχεσης εργασίας (ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: άρθρο 648, 325, 329, 353 και 656) στηρίζει την απόφαση των συμβεβλημένων Ιατρών τους Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, να προχωρήσουν σε αναστολή της σύμβασής τους με τον ΟΠΑΔ, παρέχοντας στη Διοίκησή του τον απαραίτητο χρόνο να ανταποκριθεί στις συμβατικές απέναντι τους υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από την υπογραφείσα σύμβαση.
Εν όψει των εξελίξεων που διαγράφονται σε σχέση με την εφαρμογή του ΕΟΠΠΥ και τους νομοθετικούς πειραματισμούς που επιχειρούνται σε βάρος της επιστημονικής και επαγγελματικής εγκυρότητας των Ιατρών, που ευθέως πλέον αμφισβητούνται, η διατήρηση υψηλού αγωνιστικού φρονήματος από όλους του Ιατρικούς Συλλόγους καθίσταται επιτακτική αναγκαιότητα..
/
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Εμμανουήλ Γ. Καλοκαιρινός    Δρ. Κώστας I. Αλεξανδρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *