Συνάντηση ΙΣΑ και εκπροσώπων του ΕΟΠΥΥ με τον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών για τους παρακρατούμενους φόρους των Ιατρών.

ΙΣΑsmallΣε συνέχεια συναντήσεων του ΙΣΑ με το Υπουργείο Οικονομικών για φορολογικά θέματα Ιατρών έγινε σήμερα συνάντηση του Προεδρείου του ΙΣΑ με τον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών κ.Θεοχάρη Χάρη για το μείζον θέμα που έχει προκύψει από την μη έγκαιρη απόδοση της παρακράτησης οφειλόμενων φόρων προς την εφορία, από τα οφειλόμενα του ΕΟΠΥΥ στους Ιατρούς. Τον Πρόεδρο του ΙΣΑ κ.Πατούλη Γεώργιο εκπροσώπησε ο ταμίας του ΙΣΑ κ.Πατσουράκος Φώτιος.

Από πλευράς του ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν ο προϊστάμενος λογιστηρίου της διεύθυνσης Οικονομικού κ. Μουζάκης Κωνσταντίνος και ο προϊστάμενος τμήματος πληροφορικής κ.Παπανικολάου Νικόλαος. Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, από πλευράς του ΙΣΑ τέθηκε το μείζον πρόβλημα της καθυστέρησης της απόδοσης των παρακρατηθέντων από τον ΕΟΠΥΥ ποσών στις εφορίες, που οφείλεται στην αδυναμία των κατά τόπους ΔΟΥ να αποδώσουν σύντομα τα ποσά στις αρμόδιες ανά Ιατρό ΔΟΥ με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι Ιατροί οφείλουν στις εφορίες ενώ στην πραγματικότητα έχουν αποδόσει τα ποσά και έτσι να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να κινδυνεύουν με κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων.

Από τον Γ.Γ του Υπουργείου Οικονομικών προτάθηκε όπως και στην προηγούμενη συνάντηση η απόδοσις των παρακρατούμενων φόρων από τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ να γίνεται απ’ ευθείας από τον ΕΟΠΥΥ μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και της ταυτότητας οφειλής του κάθε φορολογούμενου και όχι μέσω καταθέσεων από τις αρμόδιες ΔΟΥ. Αυτό θα επιταχύνει την απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων από μήνες που είναι τώρα σε ημέρες.

Για την τεχνική υλοποίηση του θέματος εδόθησαν οδηγίες από τον κ.Γενικό προς τους υπευθύνους του ΕΟΠΥΥ όπως επίσης και με ποιούς υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να συνεργαστούν για την ταχεία υλοποίηση και διευθέτηση του προβλήματος.

Ο ΙΣΑ θα παρακολουθεί την πορεία επίλυσης του μείζονος αυτού θέματος και θα ενημερώνει τα μέλη του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *