Τέλος οι δωρεάν φυσικοθεραπείες για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ στην Αρκαδία;

DSC05938_800x533_zps9e7e16a9Σε απεργία προχωρούν την Παρασκευή οι φυσικοθεραπευτές και για το θέμα αυτό μίλησε σε συνέντευξη τύπου, η Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Αρκαδίας και Αργολίδας, Νίκη Δικαίου.

Μίλησε για δραματικές εξελίξεις που αφορούν τις συμβάσεις του με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζήτησε να μην υπάρξει μείωση της δαπάνης φυσικοθεραπείας αυθαίρετα και μάλιστα το 10ο μήνα του έτους.

«Εξακολουθούμε και εκτελούμε κανονικά μέχρι σήμερα τα παραπεμπτικά. Ίσως, μετά την κινητοποίηση να προχωρήσουμε σε αναστολής εκτέλεσης των παραπεμπτικών, διότι έχουμε ήδη υπερβεί τον προϋπολογισμό και στην ουσία παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ» είπε.

Ο γραμματέας του περιφερειακού τμήματος Θάνος Μπουζέτος είπε ότι «έχει κατέβει η αξία του παραπεμπτικού στα 3,5-4 ευρώ, ανά συνεδρία. Δεν είναι εύκολο για ένα μέσο φυσικοθεραπευτή στην Αρκαδία ή στην Αργολίδα, να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του. Είναι πολύ δύσκολο».

Ο ταμίας του περιφερειακού τμήματος, Χρήστος Δεδούσης είπε ότι το βασικό πρόβλημα είναι ότι από το κράτος υπάρχει λογική να κοπεί η παροχή υγείας προς τους πολίτες. Στην πραγματικότητα μας εξωθεί να βγούμε εκτός ΕΟΠΥΥ. Δεν προσπαθούμε να έχουμε επιπλέον κέρδος, όποιος μένει στον ΕΟΠΥΥ οδηγείται στο κλείσιμο, όποιος βγαίνει εκτός, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτικά τις θεραπείες τους».

 

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *