Ιεράπετρα. «Στο πόδι» για να σωθεί το νοσοκομείο

plateia-eleutherias-ierapetra__mainΌλα κλειστά σήμερα στην Ιεράπετρα, λόγω της κινητοποίησης που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο πολύπαθο νοσοκομείο της πόλης, φορείς και κάτοικοι. Η συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο, στόχο έχει να αναδεχθεί για ακόμη μία φορά η δραματική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο, το οποίο από σήμερα παύει τη λειτουργία της Παθολογικής και της Χειρουργικής Κλινικής, ελλείψει ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Δήμος Ιεράπετρας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και για το λόγο αυτό θα παραμείνουν κλειστές οι Υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχείο. Λειτουργούν κανονικά οι προνοιακές δομές προκειμένου να διευκολυνθούν οι γονείς να συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενώ θα διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου.

 

“Ζητάμε να καλυφθούν πλήρως οι κενές θέσεις του Νοσοκομείου μας, Όχι, γιατί απλά δεν θέλουμε να χάσουμε κάτι που έχουμε, αλλά γιατί είναι απόλυτη ανάγκη για τους κατοίκους της περιοχής μας. Γιατί 40.000 άνθρωποι δικαιούνται και πρέπει να εξυπηρετούνται στον τόπο τους. Ενώνουμε λοιπόν όλοι σήμερα, τη φωνή και τη δύναμη μας, και τονίζουμε πως δεν θα δεχθούμε σχεδιασμούς που θα ακυρώσουν τον κοινωνικό ρόλο και την προσφορά του Νοσοκομείου μας.

 

Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση και την απαξίωσή του. Αυτό το μήνυμα στέλνουμε για άλλη μια φορά στην Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ στο Ηράκλειο,για να γνωρίζουν όλοι, πως η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε επαγρύπνηση. Με τη σημερινή διαμαρτυρία, όλοι μαζί – πολίτες και φορείς – διατρανώνουμε το δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών μας να έχουμε τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούμαστε”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Σήφης Αναστασάκης.

 

Δήλωση του Αναπλ. Διοικητή του Νοσοκομείου, Γ. Ματαλλιωτάκη

 

“Σήμερα οι πολίτες της Ιεράπετρας αποδεικνύουν , για άλλη μια φορά ότι νοιάζονται βαθιά για τον τόπο τους και το μέλλον του . Αγωνιούν και συγχρόνως ανησυχούν για το μέλλον του νοσοκομείου της πόλης τους καθώς η υγεία αποτελεί για τη σημερινή σύγχρονη κοινωνία ένα αδιαπραγμάτευτο αγαθό .

 

Συμμερίζομαι την αγωνία τους αλλά θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι κάνω ότι είναι δυνατόν για να μην υποβαθμιστούν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου μας.

 

Επίσης αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στην ιδιαίτερα κοπιαστική υπερπροσπάθεια που γίνεται καθημερινά, παρά τις ελλείψεις και τις αντιξοότητες , από τους γιατρούς, νοσηλευτές και το προσωπικό, προκειμένου το νοσοκομείο να λειτουργεί με το καλύτερο επιστημονικό αποτέλεσμα.

 

Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες για τις μέρες του μήνα που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στην Παθολογική και Χειρουργική Κλινική εξαιτίας της έλλειψης τριών γιατρών.

 

Όμως το πρόβλημα είναι που μας ενώνει στο νοσοκομείο και είμαστε όλοι μαζί γιατροί, νοσηλευτές και διοίκηση, σε εγρήγορση και επιφυλακή ώστε σε περίπτωση που συμβεί κάποιο έκτακτο σοβαρό περιστατικό να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε.

 

Είμαι πάντως αισιόδοξος για την πορεία του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

 

Το σημερινό συλλαλητήριο στο οποίο είναι σύσσωμη η κοινωνία της Ιεράπετρας, οι επαφές μου στο υπουργείο Υγείας αλλά και άλλων φορέων, έχουν καλλιεργήσει ένα θετικό κλίμα και έχουν προλειάνει το έδαφος προκειμένου να πετύχουμε το στόχο μας ο οποίος με προσεχτικές κινήσεις από την πλευρά όλων μας, πρέπει να είναι ΕΝΑΣ. Ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες για ΟΛΟΥΣ σ έναν τόπο που προσφέρει με το παραπάνω στον κρατικό προϋπολογισμό”.

http://www.cretalive.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *