Σ. Δαλιάνης: Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην παράδοση του νέου ασθενοφόρου Άστρους

asthenoforo_astros-1_0Ο Στρατής Δαλιάνης σε επιστολή του χαρακτηρίζει την παράδοση του νέου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους ως ένα από τα γεγονότα που χαρίζουν ελπίδες στον κόσμο. συγκεκριμένα αναφέρει:

Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο το γεγονός που έλαβε χώρα στο Κέντρο Υγείας Άστρους με την ευκαιρία της παράδοσης του ασθενοφόρου από τον Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους, στην Διευθύντρια αυτού κ. Περδικάκη Πηγή.

Εκατοντάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας την Κυριακή 13-10-2013 για να παρακολουθήσουν την παράδοση ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου που είναι προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων υπό την καθοδήγηση ενός ακούραστου ‘‘εργάτη’’ – του γιατρού Γιάννη Πατούρα που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Άστρους.

Ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Άστρους θεωρώντας επιτακτική ανάγκη την ύπαρξη και δεύτερου ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας, αποφάσισε, ύστερα και από έναν άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, να ζητήσει την βοήθεια της τοπικής κοινωνίας για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού. Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πατούρας, ενορχηστρωτής της όλης διαδικασίας, ‘‘ μη φειδόμενος χρόνου’’, άρχισε μία σειρά εκδηλώσεων, παραστάσεων και παρουσιών με τα μέλη του Συλλόγου, αλλά και με άλλους εθελοντές που προσέφεραν τον εαυτό τους, και κατόρθωσαν σε λίγους μήνες να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειαζόταν γι’αυτό το σκοπό.

Αγοράστηκε το ασθενοφόρο και αφού ξεπεράστηκε η μάστιγα της γραφειοκρατίας παραδόθηκε πλέον και είναι κτήμα του Κέντρου Υγείας Άστρους με αποκλειστική χρήση για τις ανάγκες αυτού.

Θα μπορούσε να ονομασθεί θαύμα της εποχής, θέλημα Θεού, ή ότι άλλο μπορεί κανείς να διανοηθεί στην περίπτωση αυτή.

Σίγουρα όμως ήταν θέλημα λαού και πίστη λίγων ανθρώπων που οραματίστηκαν αυτό το σπουδαίο και ανεπανάληπτο έργο. Οι σημερινές συνθήκες και συγκυρίες που ζούμε δεν πτόησαν την βούληση κανενός και όλοι μαζί κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το ποσό των € 90.000,00, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης όπως η σημερινή.

Θα πρέπει όμως να γνωρίζουν όλοι τους ότι στις συνειδήσεις των ανθρώπων είναι ριζωμένα πανανθρώπινα ιδανικά και ότι οι ηθικές αξίες που έχει ο λαός μας μέσα του δεν υποτάσσονται σε οποιαδήποτε μνημόνια και κατευθύνσεις που δίνονται από άλλα κέντρα αποφάσεων.

Μια πράξη εθελοντισμού, μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπο, μια πράξη που αναδεικνύει όλα τα χαρίσματα που υπάρχουν μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και αναδεικνύονται όταν οι περιστάσεις το απαιτούν.

Ως άνθρωπος που έχει χρηματίσει πρόεδρος στον ωραίο, μεγάλο και αληθινό αυτό σύλλογο, οφείλω να συγχαρώ τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πατούρα Γιάννη, την Διευθύντρια του Κένρου Υγείας κ.Περδικάκη Πηγή τους γιατρούς καθώς και τα προσωπικό του Κέντρου Υγείας, τα μέλη του Δ.Σ. και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την άψογη συνεργασία που είχαν και παρουσίασαν αυτό το θαυμάσιο και θεάρεστο έργο.

Ας είναι καλά όλοι τους και μακάρι να βάλουν και άλλους στόχους για τις ευπαθείς ομάδες του τόπου μας.

 

Στράτης Δαλιάνης

Καθηγητής

http://www.arcadiaportal.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *