Άγριος καυγάς Άδωνι – Προέδρου Εργαζομένων Ευαγγελισμού

ευαγγελισμοςΗ απεργία των εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία που γίνεται για να μην κλείσουν άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα και κλίνες φέρνει στα άκρα τις δύο πλευρές.

Σε άγρια κόντρα εξελίχθηκε τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων Ευαγγελισμού Ηλία Σίωρα.

Ο κ.Σιώρας που εκπροσωπεί ένα από τα εννέα σωματεία εργαζομένων που έχουν κηρύξει σήμερα στάση εργασίας από τις 11.00 πμ έως 15.00 μμ μεταξύ αυτών και στον Ευαγγελισμό υπογράμμισε ότι ο κύριοι λόγοι της απεργίας είναι για να σταματήσει η περαιτέρω υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, να μην κλείσουν άλλα νοσοκομεία αλλά και για να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας.

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά του υποστήριξε πως το ποσοστό συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργίες φτάνει το 2% λόγια που προκάλεσαν την οργή του κ.Σιώρα.

Μάλιστα ο υπουργός υγείας επέμεινε στην θέση του λέγοντας πως αν ο ίδιος ‘ήταν στην θέση των εργαζομένων θα είχε βαρεθεί αν απεργούσε κάθε εβδομάδα.

Εκφράσεις που έριξαν λάδι στην φωτιά και άναψαν τα πνεύματα μεταξύ των δυο πλευρών.

Στο σημείο αυτό ο κ.Σιώρας ανέφερε πως η απεργία γινεται για να διατηρηθεί ο δωρεάν χαρακτήρας του ΕΣΥ ,οι ασθενείς να εξυπηρετούνται και να μην χαθούν θέσεις εργασίας

Σε μια ακόμη επίθεση του κατά του κ Σιώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό του ζήτησε προσλήψεις εν μέσω κρίση.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ .Σιώρα σήμερα ο ευαγγελισμός το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας αντιμετωπίζει τραγικές ελλείψεις σε κλίνες οι ποίες παραμένουν κλειστές όπως Μεθ και χειρουργικά τραπέζια.

Να ζει με δικά του λεφτά

Αναφερόμενος στη μορφή που θα έχει τελικά ο ΕΟΠΥΥ ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως κλίνει προς έναν ΕΟΠΥΥ που θα λειτουργεί μονάχα ως αγοραστής υπηρεσιών από συμβεβλημένους ιατρούς, κι όχι ως πάροχος με δικά του ιατρεία, αν και οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται.

Πάντως ανέφερε πως «πρέπει να μάθει να ζει με τα δικά του λεφτά» ενω σημείωσε πως όσοι έχουν προβεί σε πλασματικές χρεώσεις θα υποστούν ποινές, ενώ αντίθετα οι «σωστοί επαγγελματίες θα επιβραβευθούν».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα της κινητικότητας στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν χάθηκε καμία θέση εργασίας και όλα έγιναν γρήγορα, δίνοντας εύσημα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

http://iatropedia.gr/articles/read/5240

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *